De geur van pepermunt en aardbei vult de ouderwetse Berliner Bonbonmacherei in Scheunenviertel. Hier worden zoetigheden en chocolaatjes gemaakt om te “schlemmern” (smikkelen). De harde snoepjes uit de Bonbon Macherei zijn gemaakt volgens een ouderwets recept met ouderwetse apparatuur en variëren van pepermuntballetjes en zure snoepjes tot de groene bladvormige Waldmeisterblätter (Lievevrouwebedstroblaadjes), een blijvend plaatselijk favoriet.

Ondanks de oeroude receptuur kun je een moderne locatie verwachten die met liefde is ingericht. Het leuke aan deze winkel is dat je kunt toekijken terwijl de bonbons worden bereid, leuk voor kinderen maar ook voor volwassenen. De eigenaren beschikken over een traditionele oven met open vuur, na de bereiding belanden de verse snoepjes direct in de vitrine voor de verkoop. Altijd verse zoetjes dus!

Dit paradijs voor jong en oud bevindt zich vlakbij de toeristische Oranienburger Strasse. In het Heckmannhof vind je het kleine winkeltje.

Die Bonbonmacherei:

Adres: Heckmann-Höfe, Oranienburger Straße32, 10117 Berlin
Telefoon: 030 44055243
OV: Oranienburger Strasse S-Bahnhof

Openingstijden:

Woensdag – zaterdag 12:00 – 20:00


Größere Kartenansicht

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This