Niet iedereen verheugt zich zo op de winter die langzaam het straatbeeld in Berlijn verandert. Maar hoe je ook over de winter denkt, deze wordt sowieso stuk dragelijker met lekkere warme drankjes. Naast het traditionele Glühwein kun je je nu ook opwarmen met een ander alcoholisch vruchtendrankje: Berliner Winter.

Berliner Winter wordt gemaakt van appelsap, wodka en een geheime kruidenmix. Het is een vruchtig drankje, zoet maar niet te, kruidig. Gewoon lekker! Je kunt deze drank krijgen bij een aantal horecagelegenheden en winkels. Het enige wat je nog hoeft de doen is de drank op te warmen en ervan te genieten. De drank moet warm worden gedronken, maar niet kokend heet (wie wil er tenslotte de alcohol laten vervliegen?). Bij sommige bars staat Berliner Winter ook op de kaart, helemaal prima!

Overigens is er ook een tegenhanger van de wintervariant: Berliner Sommer. Ook deze drank wordt van appelsap en wodka gemaakt, gemixt met limoen en Waldmeister (lievevrouwebedstro).

Verkoopadressen:

  1. Luzia, Oranienburger Straße 34, Kreuzberg (bar).
  2. Due di Coppe, Schlesische Straße 35, Kreuzberg (Italiaans restaurant).
  3. Bar Raval, Lübbener Straße 1, Kreuzberg (tapasbar).
  4. Suppe & Salat, Eberswalder Straße 27, Prenzlauer Berg (soepenbar).

De tentjes hierboven kan ik sowieso aanraden. Meer verkoopadressen vind je hier.

berliner winter

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This