BerlinSong is één van de films die onlangs in première is gegaan op het filmfestival van Berlijn, het kan zijn dat je  nog niet van de film hebt gehoord. Het is namelijk niet de standaard mainstream film die overal groots wordt aangekondigd, maakt hem echter niet minder leuk. BerlinSong is geproduceerd door Uli M. Schueppel, een Duitse film en documentaire producent.

Berlijn wordt geprezen en aanbeden door de film. Het verhaal gaat over 6 muzikanten die gezamenlijk naar Berlijn zijn afgereisd om een lied te schrijven over Berlijn, een BerlinSong. De muzikanten komen onder andere uit de USA, Noorwegen, Australië en zelfs eentje uit Nederland. De jongens worden gevolgd tijdens al hun belevenissen in de grote stad, het proces van het tekstschrijven, het opnemen in de studio’s, hun bevindingen in Berlijn maar ook de voorbereidingen voor een concert.

De film is te zien in de bioscoop Moviemento in Kreuzberg, vlakbij de Kotbusser Tor. De bioscoop is in 1907 geopend en is daarmee de oudste, nog in gebruik, bioscoop in Berlijn. BerlinSong wordt uitgezonden in originele versie (Engels) met Duitse ondertiteling.

Bioscoop Moviemento, Kottbusser Damm 22, Berlin-Kreuzberg, www.moviemento.de (zie hier in Google Maps).

Een klein voorproefje van BerlinSong kun je zien in onderstaande trailer.

De soundtrack van de film is te beluisteren op Spotify of te koop bij Bol.com.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This