Laatst berichtte ik al over de stijging van de woningprijzen in Berlijn, maar de stijging van populariteit van wonen in Berlijn ziet men vooral terug in het oosten. Voorspeld is dat het inwoneraantal in het oosten sterk zal stijgen en in het westen zal dalen.

Populaire wijken zijn Prenzlauer Berg om zijn sfeer en activiteiten maar ook Köpenick en Pankow zijn gewild om de ruimte die daar te vinden is. Kreuzberg trekt al jaren veel kunstenaars en andere kreatievelingen en is een gewild bruisend stadsdeel. Berlijn is een magnet voor jonge mensen tussen de 18 en 35 jaar stelt Stadtentwicklungssenatorin Ingeborg Junge-Reyer (SPD) bij de presentatie van de prognose voor bevolkingsgroei.

In 20 jaar zal het inwonertal van Berlijn stijgen naar 3,47 miljoen. Dat is 1,7% meer dan het aantal mensen wat nu in Berlijn leeft. Hetgeen wat veel mensen aantrekt om naar Berlijn te verhuizen is de creativiteit die de stad uitstraalt, de kansen voor kunstenaars en muzikanten zijn relatief hoog, het gratis studeren en het parlement. Een andere oorzaak van de stijging van de bevolking is het feit dat er vanaf 2006 weer meer kinderen worden geboren en opgevoed in Berlijn.

Daarnaast speelt ook de vergrijzing een rol. De leefomstandigheden voor oudere mensen worden steeds beter en dat ziet men terug in de cijfers. In 2030 zal naar schatting 7% van de bevolking van Berlijn boven de 80 jaar oud zijn.

Zal het steeds moeilijker worden een woning te bemachtigen in deze geliefde stad? Nou in Marzahn-Hellersdorf maak je goede kans op een stekkie, deze wijk is veruit het minst geliefd. Al met al blijven de huurprijzen nog steeds stijgen ondanks de slechte financiële situatie in Berlijn. Maar maak je geen zorgen, Berlijn is een relatief goedkope stad om te wonen wanneer je deze vergelijkt met andere Europese hoofdsteden. Ook hotels in Berlijn behoren tot de goedkoopste van Europa.

Bron: Taz.de.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This