Biermeile
Het Internationale Berliner Bierfestival 2012 met zijn alom bekende “Biermeile” staat weer voor de deur. Op 3, 4 en 5 augustus 2012 kun je in Berlijn kennis maken met bieren over de hele wereld. De slogan dit jaar luidt: „Der Längste Biergarten der Welt“. Met de zestiende editie van het bierfestival heeft het festival 2000 meter aan Biergarten, inderdaad de grootste ter wereld.

De “Biermeile”, welke een centraal onderdeel is van het festival, is een straat van ongeveer 2 kilometer lang waar alle biertentjes staan uitgestald. Het gebeuren start bij de Frankfurter Tor (vanmorgen waren ze al druk bezig met de opbouw), en eindigt rond Strausberger Platz (Friedrichshain). Berlijners noemen het ook wel graag de grootste “Biergarten der Welt” maar een echte Biergarten is het natuurlijk niet. ’s Avonds lijkt het meer weg te hebben van een groot zuipfestijn en daar moet je van houden. Het is wel de uitgelezen mogelijkheid om zoveel verschillende bieren te proberen maar dat kan natuurlijk ook ’s middags. Tijdens het festival kun je meer dan 1.750 verschillende merken bier proberen. Deze bieren komen van 300 verschillende bierbrouwerijen uit meer dan 85 landen. Het festival trekt zowel veel toeristen als vele Duitsers en is er dus eentje met zeer internationale allure.

Natuurlijk wordt er ook voor muziek gezorgd, verschillende live-artiesten zullen het gehele festival optreden. De entree tot het bierparadijs is gratis! Cheers :-)

Meer informatie kun je vinden op www.bierfestival-berlin.de.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This