Voor een gezellige bioscoop met sfeer moet je in het hartje van Friedrichshain zijn, want daar vind je bioscoop “Intimes”. Deze bioscoop is een van de weinige kleine bioscopen die zich staande weet te houden tussen de drukkende concurrentiestrijd tussen de commerciële entertainmentpartijen. Intimes biedt een afwisselend programma welke je hier kunt vinden, zowel blockbusters als cultfilms sieren het programma. Momenteel zijn bijvoorbeeld “Eldorado“ en “The Limits of Control” te zien in deze knusse bioscoop.

Met 3,50 entreegeld is een bioscoopje ook voor de budgettoerist en student goed te betalen, een koopje in vergelijking met de hypermoderne zalen in het centrum waar prijzen richting de 7 a 8 euro lopen. Naast de kleine prijzen zijn ook de zaaltjes klein, die beschikken over ongeveer 100 zitplekken en zorgt daarom voor een gezellige sfeer. Je vindt de bioscoop op de hoek Boxhagener-, en Niederbarnimstraße, dit is makkelijk te lopen vanaf de dichtstbijzijnste U-bahnhöfe Samariterstraße en Frankfurter Tor waar de metrolijn U5 stopt. Wanneer je het gebouw ziet ziet het eruit als een krakerspand, behangen met posters en volgespoten met graffiti. De charme van Friedrichshain…

Overigens hoort er ook een cafe bij deze bioscoop, op het terras kun je genieten van een drankje of een menu. Ook deze prijzen onder het gemiddelde toeristentarief in Berlijn en zijn dus zeer goed betaalbaar. Zoals vele cafes en restaurants in Berlijn biedt ook Intimes zondagbrunch aan!

Grotere kaart weergeven

Adres: Bohagenerstrasse 107

 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This