Normaal ben ik niet zo van de persberichten en promopraatjes op mijn blog maar voor Bodi Bill maak ik een uitzondering. Deze experimentele Berlijnse band leerde ik twee jaar geleden kennen en ik was nogal onder de indruk van hun performance, hele aparte electronische stijl hadden ze. Inmiddels stelen ze steeds meer Berlijnse en internationale harten en zijn ze vorige week met een nieuw album gekomen; What? Op What? komt meer zang naar voren en dit zorgt ervoor dat de muziek iets behapbaarder en poppy is geworden. Neemt niet weg dat er nog een onwijs lekkere sound in het album zit. Ik kan het niet echt vergelijken met andere bands maar denk een beetje richting Polarkreis 18, Massive Attack en Yeasayer. Echter moet ik hierbij wel vermelden dat ik slecht ben in het “in hokjes plaatsen van muziek”, des te meer reden om zelf eens te luisteren.

Luisteren en kopen:

Het nieuwe album What? is inmiddels al te beluisteren op Spotify en ook toegevoegd aan mijn Spotify playlist Berliner Mucke.

Wil je het album toch in handen kunnen houden? Dan is het te koop bij de Free Record shop en online bij Bol.com.

Let op: ik mag twee gratis albums van Bodi Bill weg geven! Ik zal ze verloten onder de reacties op dit bericht, op Twitter en op Facebook die t/m zondag 3 april zijn geplaatst. De winnaar krijgt dan een berichtje van mij!

[Update] de winnaars zijn geworden Annette en Paul. De winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen en zullen een exemplaar van What thuisgestuurd krijgen.

Persbericht:

Een eclectische muzieksmaak, een achtergrond in kunst en design en de vruchtbare en creatieve bodem van thuisstad Berlijn zijn de ingrediënten die er voor zorgen dat Bodi Bill hun eigen muzikale weg kan kiezen. Bodi Bill neemt op een elegante manier een eigen plek in binnen de ogenschijnlijk tegengestelde genres folk, electro en techno. Vol zelfvertrouwen speelt de band met deze (muzikale) tegenstellingen en houdt daarbij het beste van alle genres in tact.

Met hun eerste twee albums No More Wars en Next Time, en de internationale compilatie Two In One, heeft Bodi Bill zich onmisbaar gemaakt binnen de Berlijnse en internationale scene. Startend vanuit hun vriendenkring in Berlijn veroverde Bodi Bill zonder al teveel rumoer te maken, de harten van de luisteraars in heel Europa.

Hieronder zie je de video van de nieuwe single “Brand New Carpet”.

Gerelateerde berichten
Filter by
Post Page
Muziek Evenementen Om te doen Nieuws & Updates Om te weten
Sort by
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This