Op zoek naar het perfecte souvenir uit Berlijn of een aantal interessante boeken over de boeiende geschiedenis van Berlijn? Dan zit je goed bij de boekenhandel Berlin Story! Deze boekenzaak is als sinds 1997 een begrip in Berlijn en breidt alsmaar uit. De zaak heeft ook al een aantal verhuizingen gehad in het verleden en niet altijd om een grotere oppervlakte te krijgen.

De boekenwinkel beschikt over ruim 1000 titels (zowel boeken, CD’s als DVD’s) die allemaal gerelateerd zijn aan Berlijn. Daarnaast zijn er ook Engelstalige boeken en reisgidsen over Berlijn te vinden.

Het leuke aan deze winkel is dat het een enorm gevarieerd publiek aantrekt, van toeristen tot Berlijn geobserdeerden tot studenten die een werkstuk moeten maken. Als je meer wilt weten over Berlijn is dit de plek waar je moet wezen. Zelf heb ik hier verschillende titels aangeschaft over onder andere Oost Berlijn voor de val van de muur, prentenboeken over Berlijn van toen en nu en verschillende boeken met insider tips.

Meer dan een boekhandel..

Naast de verkoop van boeken is in het Berlin Story ook een permanente tentoonstelling van Berlijn te vinden. Bij de tentoonstelling wordt ook de film The making of Berlin gedraaid, een documentaire van 25 minuten over 700 jaar Berlijn. Als je dan eindelijk moe bent geworden van al dat shoppen kun je lekker relaxen in de bistro waar je lekker kunt eten of genieten van een warme kop koffie.

Adres: Unter den Linden 40
Openingstijden: dagelijks van 10:00 tot 20:00
Website: Berlin Story – Berlin-Bücher und mehr

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This