Terug naar de natuur en genieten van het boerenleven kan niet echt in Berlijn. Wel kun je richting Oranienburg afreizen om daar de boerenmarkt te bezoeken. Elk weekend zijn hier vaste markthandelaren en vindt er een vlooienmarkt plaats, soms zijn er ook extra activiteiten zoals muziek en voor de kinderen de eitjes-trein. Met deze trein krijg je een indruk van hoe het er in de varkens-, koeien-, en geitenstal aan toegaat. De boer vertelt verhalen over het boerenleven en waar de melk en de kaas vandaan komt, kinderen mogen zelf eieren rapen. De weekenden zijn het meest aan te raden, op de vlooienmarkt zijn veel collecters items te vinden (ook uit de DDR). Ook zijn er wat Nederlandse marktlui te vinden in de weekenden waaronder “de Molen“, de enige Nederlandse frietzaak in Berlijn.

Het makkelijkste is de markt te bereiken per auto, maar je kunt er ook met het openbaar vervoer prima komen. Je pakt de S-bahn naar Oranienburg, hier kun je bus 805 nemen, deze zet je direct bij de boerenmarkt af.
pen.

Kijk voor meer info op oberhavel-bauernmarkt.de


Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This