Elke zondag in Berlijn is vlooienmarktenzondag! Voor velen is het een traditie om op zondag één van de bekende vlooienmarkten in Berlijn te bezoeken, het aanbod is met in totaal zo’n 50 vlooienmarkten in Berlijn gróót. Mijn favoriete vlooienmarkten zijn die in het Mauerpark in Prenzlauer Berg, die op het RAW Gelände in Friedrichshain en misschien wel mijn meest favoriete die op de Boxhagener Platz in Friedrichshain. Naar hartelust struinen, op zoek naar oude ansichtkaarten, naar dat perfecte retro meubelstuk, naar wat literatuur met oude boekengeur of gewoon lekker rondwandelen en kijken naar al die struinende en afdingende Berlijners en toeristen. Het liefst neem ik er lekker te tijd voor en sta ik minutenlang tussen oude ansichtkaarten te snuffelen. Vooral kaarten die vanuit de DDR zijn geschreven met een persoonlijk verhaal op de achterkant vind ik fascinerend. Ook verbaas ik me vaak over de hoeveelheden oude fotoalbums, geen idee hoe het er allemaal terecht komt, maar het heeft iets! Of oude reisgidsen uit de DDR, bijzonder! En veel historisch materiaal is voor een prikkie verkrijgbaar. Je begrijpt, ik kan me er uren vermaken.

Flohmarkt am Boxhagener Platz

Tussen 10:00 en 18:00 staan de handelaren klaar om hun spulletjes aan de man te brengen. Het aanbod komt van een mix handelaren, kunstenaars en mensen die onlangs hun zolderkamer hebben opgeruimd. Neem vooral de tijd om lekker rond te kijken, dan vindt je altijd wel iets. Zelf kom ik vaak thuis met boeken, maar je vindt er ook vaak leuke interieurstukken, platen en oude geschreven ansichtkaarten. Hoewel er ook redelijk wat toeristen afreizen naar Boxi is de vlooienmarkt hier nog niet zo overdreven druk als het iets grotere Mauerpark.

Als je alle kraampjes hebt gehad kun je in de zomer nog even lekker ontspannen op het centrale grasveld (een park kun je het nét niet noemen) waar je een bonte mix aan volk tegenkomt. Daklozen, gezinnen en studenten chillen hier gemoedelijk tot de zon onder gaat. Ook kun je ervoor kiezen om te gaan brunchen in één van de vele restaurantjes in Friedrichshain (mijn favorieten zijn Wahrhaft Nahrhaft en die Turnhalle). ’s Winters kan het aanbod wat geringer zijn maar vaak is er dan Glühwein om mee op te warmen.

Boxhagener Platz

De Boxhagener Platz is een plein in het hart van Friedrichshain, vlakbij de populaire Simon-Dachstraße. In de zomer is het altijd gezellig op het groene plein, er wordt gepicknickt, gespeeld, gebruind en gezond, gelezen en bijgekletst met vrienden. In het weekend is er op zaterdag een biologische groente- en fruitmarkt en op zondag de vlooienmarkt. Rondom “Boxi” vind je een groot aanbod van verschillende horeca en winkels.

Flohmarkt am Boxhagener Platz
Adres: Boxhagener Platz
Openingstijden: 10:00-18:00
OV: U+S-Bahn Warschauer Straße, U-Bahn Samariter Straße, M10 Grünberger Straße

vlooienmarkt boxhagener platz 10

vlooienmarkt boxhagener platz 15

vlooienmarkt boxhagener platz 3

vlooienmarkt boxhagener platz 4

vlooienmarkt boxhagener platz 5

vlooienmarkt boxhagener platz 6

vlooienmarkt boxhagener platz 7

vlooienmarkt boxhagener platz 8

vlooienmarkt boxhagener platz 9

vlooienmarkt boxhagener platz 1

vlooienmarkt boxhagener platz 11

vlooienmarkt boxhagener platz 12

vlooienmarkt boxhagener platz 13

vlooienmarkt boxhagener platz 2

vlooienmarkt boxhagener platz 18

vlooienmarkt boxhagener platz 17

Hebben jullie wel eens een koopje gescoord op Boxhagener Platz en wat is jouw favoriete vlooienmarkt?

Leukste vlooienmarkt in Berlijn?

Bekijk resultaten

Laden ...
 Laden ...
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This