Ik zie deze trend ineens overal om mij heen terug. Iedereen lijkt bezig te zijn met een gezellige muts of een warme shawl met behulp van wol en naalden. Breien, het is weer helemaal terug. Er openen verschillende breiwinkeltjes in Berlijn, maar er is ook een heuse Breibar!

StrickenBar in Berlijn

Stricken Bar

Één van de meest opvallende brei-initiatieven in Berlijn vind ik het concept “Stricken Bar” (Breibar). Dit is een idee wat uit Parijs is overgevlogen en het concept is eigenlijk zo simpel als de naam doet vermoeden. Maandelijks wordt er een bar uitgekozen waar (voornamelijk) vrouwen samenkomen om een avondje te breien. Meestal wordt er een gezellige bar uitgekozen die bezit over de factor “Berlin Hauszimmergefühl”.

The StrickenBar open his doors every month somewhere in berlin. we keep you update for the next times! The StrickenBar is also knitting in the streets…

Het initiatief Stricken Bar komt van Collectif France Tricot, een club toegewijd aan breien met de hand. Sinds januari 2010 zijn ze met twee vrouw actief in Berlijn. Inmiddels heeft de Stricken Bar al 15 edities gehad en wordt het steeds bekender in het creatieve wereldje in Berlijn. Je kunt zelf wol en naalden meenemen maar dit kun je eventueel ook lenen. Verder is iedereen welkom, of je nou een vergevorderde breier bent of net komt kijken, het maakt niet uit. Eventueel kun je er zelfs breien leren van breiprofs.

Breien in het zonnetje. Breien is niet alleen voor dames!

Er zitten verder geen kosten aan verbonden, de entree is gratis. Drankjes natuurlijk wel voor eigen rekening. Meer info vind je op de website en op hun facebookpagina.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This