Het Duitse Bundesarchiv (archieven van de staat) is bezig een groot aantal historische foto’s van de geschiedenis van Duitsland te publiceren. De foto’s worden gepubliceerd op Wikimedia onder een Creative Commons Share Alike licentie, dit betekent dat de foto’s onder voorwaarden ook door andere mensen mogen worden gebruikt en bewerkt. Het is dus een vrijere vorm van publiceren dan onder bijvoorbeeld Copyright. De samenwerking tussen Wikimedia Deutschland e.V. en de Berlin Vertreter des Bundesarchivs zal ervoor zorgen dat er binnenkort 100.000 foto’s te zien zijn op Wikimedia.

Het Bundesarchiv beschikt over een groot aantal foto’s uit de historie van Duitsland. Je kunt de foto’s sorteren op jaar, op locatie of bij onderwerp. Een groot aantal foto’s is ook te vinden in de subcategorie “Berlijn” die zeker het bekijken waard zijn! Leuke bezigheid om die 5,865 foto’s lekker door te spitten op een zaterdagmiddag ;).

Bundesarchiv alle foto’s .
Bundesarchiv locatie Berlijn.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This