Gummistiefel in Berlijn
Soms loop je onder de Oberbaumbrücke door en dan zie je wel eens een schoen, een t-shirt of een ander kledingstuk aan een willekeurige pilaar hangen. Echter is er nu een grotere invasie van hangende kledingstukken gaande. Wie heeft de gele regenlaarzen attack al ontdekt?

Overal in Berlijn kun je de “gelbe Gummistiefel” zien bungelen aan verkeersborden, bomen en verkeerslichten in Mitte, Kreuzberg en Prenzlauer Berg. Al gespot in de Schlesischen-/Ecke Falkensteinerstraße, am Ostbahnhof en bij de Karl-Liebknecht-Strasse. Maar waar is deze invasie nou goed voor zul je misschien denken? Het betreft hier weer een doordachte marketingactie die me doet denken aan de actie die onlangs in Nederland gaande was van Plastic Heroes met “ik zit in je koelkast”… Niemand wist waar het om ging.

De gele rubberlaarzenactie in Berlijn komt echter van een nieuwe club in Berlijn: Dice club. De club ligt in Mitte in de Voltairestraße vlak achter het winkelcentrum Alexa. De geplande opening van de club was al maanden geleden gepland maar mede dankzij ernorme wateroverlast moest de opening worden uitgesteld. Grappenmakers bekroonden de club met de naam “Gummistiefel” waar ze slim op in hebben gespeeld. Uiteindelijk hopen ze in juli de club te openen en dan „Ziehen wir die Gummistiefel aus!“. Meer foto’s van deze actie kun je bekijken op Tagesspiegel.de.

Gerelateerde berichten
Filter by
Post Page
Om te weten Evenementen Uit mijn fotoalbum Nieuws & Updates Muziek
Sort by

Glijend de metro in op Alexanderplatz

Voor de mensen die een beetje haast hebben in de lange U-bahn tunnels en de roltrappen “ohne ende” is er

0

Duitslands antwoord op de Heineken Pletterpet

Heineken zou Heineken niet zijn als ze dit jaar niet weer met een hip hoofddeksel zouden komen. Maar…

0

Berlin Du Bist So Wunderbar

Was jij ook altijd al zo benieuwd naar de artiest achter het liedje “Berlin Du Bist So Wunderbar”? Het

0

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This