Laatst heb ik jullie een klein kijkje gegeven in de statistieken van Berlijn-Blog.NL, zelf vond ik het wel grappig om te zien dat de meeste bezoekers uit Amsterdam komen. Voor al deze in Amsterdam woonachtigen een tip voor die momenten van Sehnsucht nach Berlin: Café Brecht. In dit café vind je een klein stukje Berlijn in al zijn puurheid, heerlijke oude stoelen om in weg te zakken, lekker muziekje en een soort rustgevende Prenzlauer Berg sfeer. Prima plek om te lunchen en bij te kletsen, maar lekker met een boek wegzakken in één van de fauteuils behoort ook tot de mogelijkheden.

Dit zeggen ze zelf:

Brecht is een Berlijns woonkamercafe aan de Weteringschans 157 in Amsterdam. Dat betekent schemerlampen, oude fauteuils en theekopjes van oma. Geen hip gedoe maar tijdloze romantiek. Brecht is iedere dag open van 12 tot 01.00 uur. Tot 15.00 uur serveren wij lunch. Daarna lekkere kleine hapjes.

In de winter kun je hier prima terecht voor een grote pot thee met koekjes of een forse beker warmer choco met slagroom. En voor als het zonnetje nog eens tevoorschijn komt, ze hebben ook een terras.

Het idee voor Brecht komt voort uit een zekere liefde voor Duitsland en de Duitse cultuur met grote schrijvers als Goethe, Mann en natuurlijk ook Bertholt Brecht. In Brecht willen wij Duitsland op een positieve manier belichten, omdat wij menen dat de tijd hier rijp voor is. Regelmatig is in Brecht iets te beleven wat op de een of andere manier met Europa en Duitsland te maken heeft. Een concert, toneelstuk, poezie. Het kan van alles zijn.

Ik dank Sabine de Witte voor deze tip! Interesse? Je vindt Café Brecht aan de Weteringsschans, vlakbij de Heineken Experience, in Amsterdam. Meer informatie lees je op de website van Café Brecht.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This