Nee Keulen, Limburg en Brabant zijn niet de enige plekken waar de komende tijd uitbundig carneval wordt gevierd. Ook in Berlijn zijn de nodige carnevalsfeestjes te vinden. Zo zal er een carnevalsparade plaats vinden, familiefeestjes en uitdagende carnevalsparties.

Inmiddels is de grote “Berliner Karnevalsumzug” een begrip. Deze parade trekt jaarlijks een groot aantal bezoekers die er met zijn alleen een gezellig feestje van bouwen. De parade vindt aanstaande zondag 22 februari om 11:44 plaats. De prinsen, narren en punkers beginnen het spektakel in de Hardenbergstrasse. Vanaf daar volgt de groep een route langs Bahnhof Zoo, de Gedächtniskirche, langs de Kurfürstenstraße, de Tauentzienstraße en zal eindigen bij de Kurfürstendamm. Eenmaal aangekomen bij het eindpunt vindt er een hippe verkleedparty plaats met swingende (Duitse) carnevalsmuziek. Vergeet niet “Berlin – Heijo, Karneval an der Spree, olé, olé, olé” gepassioneerd mee te zingen tijdens de “Umzug”.

“After Zug Party” is het officiele feest dat plaats zal vinden na afloop van de “Umzug” in Q-Dorf. Het feest zal om 15:00 beginnen in Joachimstaler Straße 15, het verkleedfeest zal je 10 euro lichter maken.

Meer informatie kun je vinden op www.karnevals-zug-berlin.de

Andere carnevalsfeestjes in Berlijn zijn:

  • 21 februari (13:00-18:00) 22 februari (10:00-18:00).
    Fasching im FEZ-Berlin, An der Wuhlheide 197, 2 euro.
  • 21 februari om 22:00.
    Faschingsparty im Pfefferberg Haus, Pfefferberghaus 13, Schönhauser Allee 176, 10 euro.
  • 21 februari om 20:30.
    Faschingsparty im Artenschutztheater, Lüneburgerstraße 370, 10 euro.
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This