Als je het aan mij vraagt zijn Berlijners één van de meest milieubewuste mensen die ik ken. Overal zijn wel regeltjes, foefjes, acties en ideetjes voor.

De milieuzone en umweltplakette die onlangs zijn ingevoerd moest zorgen voor minder afvalstoffen in het centrum, zelfs op metrostations wordt afval gescheiden, burgers komen in actie tegen de Greenwashing praktijken van Vattenfall en liften in Duitsland is onwijs populair.

Nu proberen ook enkele jongeren die studeren in Berlijn aan de Technische Universität de stad milieuvriendelijker te maken. Carpoolen is het magische woord achter het nieuwe online project wat Citypendler heet.

Want dat is nou nog net wat er mist in Berlijn, een succesvol carpool project. Als je let op de grote verkeersaders zal het je niet ontgaan zijn dat er aardig wat mensen per auto door de stad reizen. Zoals in elk land en grote stad heeft Berlijn vooral last in de spitsuren, maar tot verbazing van deze studenten zat er vaak maar 1 zakenpersoon in de auto. Dat kan natuurlijk beter!

Via de website citypendler.de kun je je gratis aanmelden, je kunt mitfahren of mitnehmen. Afhankelijk of je zelf een auto hebt of met iemand mee wilt reizen. Tot mijn verbazing zijn er al aardig wat mensen aangemeld. Het hele project is gebaseerd op Google Maps. Via de kaarten van Google en de Mashup van Citypendler kun je zo zien welke personen op welke locatie zijn. Door op de groene autootjes te klikken zie je de gebruiker, zijn route en zijn score. Natuurlijk kun je ook middels de zoekfunctie speuren naar jouw ideale carpooler. Je kunt natuurlijk carpoolers zoeken in Berlijn maar ook in andere Duitse steden zoals Keulen, Dresden, Stuttgart en Hamburg.

Een ander leuk project uit Berlijn dat ook is gebaseerd op Google Maps is overigs de openbare WC zoeker.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This