Berlijn lentetips

Berlijn lentetips

Niets is zo fijn als na een lange winter de bomen weer groen te zien worden, de bloesem weer te zien bloeien en de terrasjes weer gevuld te zien met vrolijke mensen. Allemaal tekenen dat de lente is aangebroken! Laatst las ik op Twitter dat ‘de Berlijnse lente de reden is waarom we de Berlijnse winter voor lief nemen’ en daar kan ik me wel in vinden. Als je Berlijn zelfs leuk vindt na wekenlange kou en donkere dagen, dan weet je zeker dat je je hart hebt verloren aan deze stad. En hoewel de winter ook zeker iets heeft, ben ik toch elke keer wel weer blij als de lente aanbreekt. In dit artikel deel ik al mijn tips om optimaal van dit vrolijke en kleurrijke seizoen te genieten.
(meer…)

Berlijn herfsttips

Berlijn herfsttips

Hoewel ik het heerlijk vind om in de herfst lekker op de bank te hangen met een goede film of boek over Berlijn, kan ik er ook flink van genieten om er lekker op uit te trekken tijdens de herfstdagen. Omdat Berlijn zo’n groene stad is, kun je hier de perfecte indian summer beleven. Alle bomen kleuren vanaf eind september zo prachtig geel, oranje en rood. Een waanzinnig mooi kleurenschouwspel dat zich ook prachtig laat fotograferen. In dit artikel lees je wat mijn favoriete activiteiten zijn tijdens de herfst in Berlijn. Viel Spaß! (meer…)

Berlijn zomertips

Berlijn zomertips

Na de editie Berlijn wintertips werd het ook wel eens tijd voor een editie met zomertips. Hoewel Berlijn soms nog wordt neergezet als een grauwe en gure stad heeft de stad ook zéker een ander gezicht. Een groen, uitbundig en zomers gezicht. Omdat er in Berlijn een landklimaat heerst, wordt het regelmatig flink warm in de zomermaanden. Dat haalt het beste in de Berlijners naar boven! Iedereen leeft op straat, er worden regelmatig festivals georganiseerd en zelfs de meest norse Berlijners laten af en toe een glimlach zien. Ja, ik hou wel van die Berlijnse zomers! (meer…)

Berlijn wintertips

Berlijn wintertips

De winter kan behoorlijk donker en koud zijn in Berlijn. Eigenlijk gaat er geen winter voorbij zonder sneeuw en vorst. Maar niet getreurd… ook in de winter is Berlijn prachtig en is er genoeg te beleven in de stad! Wat dacht je ervan om lekkere Kaffee und Kuchen versmaden in een knus café, te slenteren door de sneeuw of om in alle rust één van de vele tentoonstellingen bezoeken? In de adventtijd kun je bovendien genieten van de talrijke knusse kerstmarkten in Berlijn en de eerste maanden van het jaar lenen zich uitstekend voor een rustig museumbezoek. Wat je nog meer kunt doen tijdens de Berlijnse winter? Ik deel mijn favoriete winterse activiteiten in dit artikel. Viel Spaß! (meer…)

Pin It on Pinterest