13x toffe winkels in Friedrichshain

13x toffe winkels in Friedrichshain

Friedrichshain, de wijk van de East Side Gallery, de Karl-Marx-Allee én van de ontelbaar leuke winkeltjes. Met het shoppen kun je in deze wijk – natuurlijk afgewisseld met wat bezoekjes aan de leukste cafés voor Kaffee und Kuchen – zo een hele middag doorbrengen. Hier geen grote ketens maar vooral knusse boetiekjes en kleine speciaalzaken en dat veelal op loopafstand. Precies dat maakt shoppen in Friedrichshain zo leuk! Mijn favoriete adresjes heb ik in dit artikel op een rijtje gezet. (meer…)

Markthalle IX – Bruisende historische markthal in Kreuzberg

Markthalle IX – Bruisende historische markthal in Kreuzberg

Ooit waren ze het bruisende middelpunt van de arbeiderswijken, vervolgens kregen ze zware concurrentie van de supermarkten om daarna in de vergetelheid te raken. De historische overdekte Berlijnse markthallen. Ze hebben een bewogen geschiedenis achter de rug maar zijn inmiddels weer helemaal terug van weg geweest in het straatbeeld. De Markthalle IX is de meest bekende overgebleven markthal in Berlijn. Met een alsmaar groeiende weekmarkt en uitpuilende kalender vol thema-evenementen wordt deze markthal steeds meer het bruisende middelpunt van de wijk dat het 120 jaar geleden al was. Terecht, want het is een mooie, gezellige én historisch interessante markt! (meer…)

Sakura in Berlijn – Bloesem langs de Berlijnse Muur

Sakura in Berlijn – Bloesem langs de Berlijnse Muur

Een explosie van bloeiende bloesems associeer je waarschijnlijk eerder met Japan dan met Berlijn. Maar het zal je verbazen hoe Berlijn van een grauwe winterse stad getransformeerd wordt tot een fleurige bloesemzee in de lente. Overal heerlijk geurende en kleurrijke bloesems. Je vergist je niet, dit is echt Berlijn! Veel van de duizenden bloesems die je in de stad ziet, vinden hun oorsprong echter wel in Japan. Na de val van de Berlijnse Muur zamelde een Japanse TV-zender geld in om Berlijn op te vrolijken met bloesems: de zogenaamde ‘Sakura-Kampagne‘. Of deze campagne gelukt is? Dat mag je wel zeggen! Met dank aan vele gulle giften uit Japan is Berlijn als een ware bloemenzee in de lente. En dat ziet er prachtig uit! (meer…)

Strandbars in Berlijn

Strandbars in Berlijn

Nee, Berlijn heeft geen tropisch klimaat. Berlijn beschikt ook niet over een oceaan of een mooi strand. Waar Berlijn wél over beschikt? Over een fijn landklimaat, een hartstikke relaxte en creatieve sfeer en veel toffe strandbars. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om een heerlijke zonnige zomermiddag te vertoeven langs het water. Je hoeft er de stad niet eens voor uit!

In dit artikel deel ik mijn favoriete strandbars in Berlijn met jullie. Wat ze met elkaar gemeen hebben? Ze hebben een zandstrand of zitten op een mooie locatie aan het water, sommige strandbars hebben het zelfs allebei. Laat die zomer maar komen en vooral lekker lang blijven! Geniet ervan! (meer…)

Pin It on Pinterest