De afgelopen dagen circuleerden er prachtige Berlijnfoto’s uit de jaren ’80 op het internet. De reden? De Engelse fotograaf Chris John Dewitt is bezig met het inscannen en documenteren van zijn foto’s die hij maakte tijdens verschillende reizen naar Berlijn in de jaren ’80. De ingescande exemplaren publiceert hij op zijn Tumblr blog waar de collectie foto’s gestaag groeit.

Met een Olympus OM2n SLR camera en een stapel lenzen vertrok Chris John Dewitt regelmatig naar Berlijn. Daar documenteerde hij het straatleven aan beide kanten van de muur (hoofdzakelijk aan de westkant) in prachtige foto’s. Op zijn foto’s vind je Trabantjes, grenswachters, demonstraties en natuurlijk de Berlijnse Muur. Zijn foto’s verschaffen een mooie blik in het allerdaagse leven in Berlijn. Het leuke is dat hij soms ook wat persoonlijke verhalen bij de foto’s plaatst, dat maakt zijn blog nog interessanter om te volgen.

Hier vast een kleine greep uit zijn collectie. Herken jij waar de foto’s zijn gemaakt? :-)

chrisjohndewitt 1

chrisjohndewitt 11

chrisjohndewitt 7

chrisjohndewitt 8

chrisjohndewitt 9

chrisjohndewitt 10

Dit waren een aantal van mijn favoriete foto’s. Meer foto’s met meer informatie over de loactie vind je op chrisjohndewitt.tumblr.com.

Meer historische foto’s

Ik plaatste eerder op mijn blog al wat historische fotoseries:

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This