Partygangers opgelet, het is nu heel makkelijk om de juiste club te vinden die precies bij jouw behoeften past. Vandaag stuitte ik namelijk op Clubmatcher.de, een online hulpje bij het vinden van de juiste uitgaansgelegenheid. De website is vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar en opgezet door o.a. Visit Berlin. Op basis van jouw budget (laag/hoog), dresscode (casual/klassiek), leeftijd (16-40), deurbeleid (streng/geen) en bookingsvoorkeur (bekende namen/geen artiesten) vindt deze site de juiste club. De site stelt een aantal stereotypen voor, daarvan kun jij het figuur kiezen die het beste bij jou past. Onder de acht figuren heb je bijvoorbeeld “Chic Chick”, de dame met uitbundige verschijning die houdt van een exclusieve omgeving. Ook de “Easy-jet-setters”, die altijd op zoek zijn naar een goedkope party, en de “Live-Buff”, die altijd op zoek is naar het volgende concert, mogen niet ontbreken.

Na een aantal afwegingen heb ik besloten me bij de “Live-Buffs” te scharen. Hoewel de volgende omschrijving niet perfect aansluit bij mijn wensen ben ik wel een groot fan van concerten en heb ik een hekel aan streng deurbeleid.

The Live Buff is no longer looking for a remix. Live music and the thrill of a stage concert is what quench his thirst. The Livey follows bands religiously and attends concerts and jams in hopes that one day he’ll meet the love of his life—a hardcore buff like him. Levels of intoxication are directly proportional to the type of live show and may vary from the innocent, beer-in-hand type, to the needing-to-google-map-himself-the-next-morning blackout kind.

Na het aanvinken van de Live Buff krijg ik een aantal muzieksuggesties, zitten leuke dingen bij. De clubsuggesties passen ook prima bij mijn wensen. Zo komt Clubmatcher onder andere met Lido, Magnet en Cassiopeia. Een aantal van mijn favoriete stekkies. Ik denk dat deze website vooral erg handig is voor mensen die nog niet zo bekend zijn met het nachtleven van Berlijn, of die eens op zoek zijn naar wat nieuws. Ik zou zeggen, check it out of lees over mijn persoonlijke tips op uitgaan in Berlijn.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This