De IFA of de Internationale Funkausstellung Berlin (International radio exhibition Berlin) is één van de oudste industriële beurzen van Duitsland. Tussen 1926 en 1939 was het een jaarlijks evenement, maar vanaf 1950 werd het eens in de 2 jaar georganiseerd. Vanaf 2005 is het weer een jaarlijks evenement geworden. Op de IFA kunnen producenten hun laatste producten en ontwikkelingen presenteren aan het grote publiek en de vaklui. Door zijn internationale karakter komen er elk jaar weer veel mensen op af en worden er veel innovaties voor het eerst getoond in Berlijn.


Ook dit jaar staat de IFA weer voor de deur! Van 29 augustus tot 3 september 2008 kun je een kijkje nemen in op de beurs van Berlijn, het Messegelände in het westen van de stad. De IFA van Berlijn behoort tot één van de grootste Consumer Electronics Shows (CES) ter wereld, en tot de grootste van Europa. Er worden altijd veel nieuwe innovatieve producten getoond, een échte must voor de gadgetliefhebber dus!

Muziek:

Ook dit jaar is er weer veel te beleven op de IFA, op 29 augustus bijvoorbeeld, wanneer er een award wordt uitgereikt de “Digital Lifestyle Award”. Naast de glamoureuze awardshow is er ook tijd voor de IFA Sommergarten. In deze tuin worden concerten gegeven en is er een heuse bioscoop. Er is ruimte voor Duitse helden en internationale sterren. Zaterdag 30 augustus komt Roland Kaiser met band optreden. 31 augustus komt Silbermond een open air concert geven. Verder staan nog Adel Tawil, 2raumwohnung, Culcha Candela, Jan Delay en Rhythms del Mundo op de planning.

Hallen:

Het Messegelände van Berlijn is erg groot dus waarschijnlijk ben je wel even zoet als je alle hallen wilt bezoeken. Er zijn vele verschillende hallen die alle hun eigen onderwerp hebben. Hieronder alvast een voorproefje van wat je kunt verwachten..

Het Science and Technology Forum (Hal 5.3) presenteert de techniek van de toekomst. Projectgroepen van universiteiten en ontwikkelingsinstituten zullen hier hun bevindingen geven over verschillende onderwerpen. Een kleine greep uit de verschillende thema’s; kunstmatige intelligentie, 3D-TV en internettelevisie.

De IFA CaseCon (Hal 15.1) brengt alle knutselaars en nerdjes tesamen die met behulp van IT de meest rare en originele programma’s weten te bouwen.

Voor een totale plattegrond en overzicht van het programma van CES Berlijn kun je hier kijken.

IFA Berlin 2008:

Adres: Messe Berlin GmbH, Messedamm 22, 14055 Berlijn.
Openbaar vervoer: S-bhf Messe Süd, Messe Nord, Westkreuz of met de IFA Shuttle Bus vanaf vliegveld Tegel.
Openingstijden: 29 augustus – 3 september dagelijks van 10:00-18:00
Prijs: Voorverkoop – 1 dagkaart 10 €
Aan de kassa – 1 dagkaart 14 €
Aan de kassa – 1 dagkaart met korting 10 € (studenten, gehandicapte..)
Aan de kassa – 1 dagkaart voor scholieren 5 €
Happy Hour Ticket – 8 € (Dagelijks vanaf 14:00)
FamilieTicket – 29 € (maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen)

Wil je hier ook graag bij zijn? Boek dan nu snel een vliegticket of een treinkaartje en een hotelletje.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This