Schnittzone, Haarchitekt, Haartari. Maar even een greep creatieve kappersnamen. Al vrij snel viel het me op dat de kappers in en rond Berlijn nogal uitpakken met hun merknamen en slogans. Sterker nog, zonder woordspeling kun je je niet eens meer een gangbare kapper noemen. Hoe fout ook, een grijns kan ik meestal niet onderdrukken als ik weer een Haarwerkstatt of een Tolle Schnitt tegen kom, weer eens wat anders dan de zoveelste haarsalon XYZ. Mijn vocabulaire heeft zich er inmiddels ook op aangepast. In Berlijn ga je niet naar de kapper, nee, in Berlijn haal je een “tolle Schnitt”.

Vooral woordspelingen met “Haar” zijn geliefd: “Haut und Haar”, “Haar Genau”, “Haar Scharf”, “Haarlekin”, “Haarem” en “Vier Haareszeiten”. In bijna elke grote Duitse stad is er “Haarmonie” te vinden. Maar internationaal als Berlijn is, wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van Engelstalige kappersnamen: “Delicut”. Of als het even niet past dan wordt er een knap straaltje Denglisch uit de kast gehaald: “Hin und Hair”, “Vorhair/Nachhair” of “Hair Gott”. Ik besloot om kiekjes te verzamelen en een klein persoonlijk archief op te bouwen ter ere aan dit zeer creatieve (of Krehaartive?) aandeel MKB. Hairlich toch? Geniet mee enneuh, aanvullingen zijn natuurlijk gewenst.

Haartari

Dit is mijn favoriete kapper in Friedrichshain. Haartari is namelijk ook nog eens een hele fijne, gezellige en rustige salon.

20160521 - _DSF4486- BerlijnBlog Fotodagboek 58

Abschnitt22

20141005 - P1080149 - BerlijnBlog Fotodagboek 21

20141002 - IMG_4399 - BerlijnBlog Fotodagboek 21

haarambt

20160614 - 22 - _DSF5756- BerlijnBlog fotodagboek 60

haargenau in dresden

IMG_3664

hair rum

Haireinspaziert, haireinspaziert, meine Darmen und Hairen

hairkiller

hairoyal

kamm in dresden

krehaartiv

matahaari

perfekte welle

Schnittstelle

20141207 - P1090212 - BerlijnBlog Fotodagboek 25

schnittzone

Haarchitekt

Via via kwam ik erachter dat dit fenomeen zelfs onder de Duitsers opvalt. Op http://barbierblog.wordpress.com/ worden grappige kappersnamen uit het gehele Duitstalige gebied verzameld. Voor nog wat scroll- en lachplezier. Enjoy!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This