Wist je dat een derde van onze oogst wordt weg gegooid omdat het niet overeenkomt met de schoonheidsidealen van de maatschappij? Wortels met drie benen, enorme courgettes, bleke tomaten, rechte bananen. We krijgen ze als consument meestal niet eens onder ogen omdat de supermarkten deze producten niet inkopen uit angst voor overvoorraden. Alleen maar omdat hun uiterlijk niet overeen zou komen met wat de consument van een wortel of een tomaat verwacht.

Het Berlijnse iniatief Culinary Misfits wil daar verandering in brengen. Ze geven deze mislukte, maar net zo lekkere, groente een kans. De ‘ Culinary Misfits’ worden omgetoverd in salades en warme lunchgerechten. En guess what? De producten smaken natuurlijk net zo goed!

De oprichtsters van Culinary Misfits, Tanja en Lea, hechten veel waarde aan duurzaamheid. Dat zie je ook in de toffe inrichting van het café terug waar veel gerecyclede items van de vlooimarkt terug te vinden zijn.

En dat er veel meubilair van de vlooienmarkt komt hoeft echt niet te betekenen dat het er bij Culinary Misfits niet stijlvol uitziet. Integendeel! Ik vind de inrichting geweldig en het sluit mooi aan bij de duurzame missie van Culinary Misfits. En hoe gaaf is deze wandtekening?

De menukaart is bescheiden in omvang maar prima voor een lunch of een kop koffie met taart. Standaard staan er salades en bammetjes (op zijn Duits ‘Stulle’) op het menu die vers worden bereid.

En belangrijker dan de omvang van het aanbod is de kwaliteit. En die is goed! Elke dag wordt er een warm gerecht aangeboden die vers wordt klaargemaakt.

P1010419 24. July 2014 BerlijnBlog Culinary Misfits

Mijn lunch met het gelukkige spiegelei. Yummie! De meeste producten die hier worden gebruikt komen trouwens uit de omgeving, zo kwam mijn vlierbessensapje bijvoorbeeld van van een boer uit Spandau.

Van mijn lunch zat ik behoorlijk vol en toch kon ik een stuk aardbeiencheesecake niet weerstaan. Ik besloot een stuk mee te nemen. En ook hierbij werd het duurzaamheidsaspect niet vergeten, ik kreeg mijn gebakje tegen een klein statiegeldbedrag mee in een broodtrommeltje. Daar kan ik voortaan al mijn to-go taartjes in vervoeren. Super!

P1010412 24. July 2014 BerlijnBlog Culinary Misfits

Culinary Misfits
Adres: Manteuffelstraße 19, 10997 Berlin Kreuzberg
OV: U-Bhf Görlitzer Bahnhof
Openingstijden: dinsdag-zaterdag, 09:00–18:00
www.culinarymisfits.de

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This