In Friedrichshain bevindt zich de eerste cupcake shop van Berlijn. Cupcakes, dat zijn toch die kleine taartjes die eruit zien als muffins? Ja dat klopt, en deze zijn zeer smakelijk in deze speciale winkel die zich heeft gespecialiseerd in het bereiden van deze zoete traktaties. Cupcakes zijn iets zoeter en zachter dan de gangbare muffins en zijn voorzien van een romige topping in verschillende smaken. Smaakjes bij Cupcake Berlijn zijn bijvoorbeeld citroen, pepermunt, framboos of Oreo. De cupcakes worden bereid naar traditioneel Amerikaans recept en als je de reviews van de Amerikanen (zie Qype) mag geloven dan komen ze inderdaad goed in de buurt. Zelf heb ik geen ervaring met échte Amerikaanse cupcakes maar ook ik vind ze erg lekker!

Naast dat de cupcakes zeer smakelijk zijn zien ze er ook nog eens mooi uit en hebben ze grappige namen. Wat dacht je van een Pretty in Pink of een Fantasy Island? Voor Berlijnse begrippen zijn ze wel aan de dure kant (€2,50) maar dat zijn ze waard want veel van de cupcakes zijn veganistisch. Je zit behoorlijk vol van één cupcake dus het zou zelfs volstaan als lunch. Op zoek naar iets gezonders? Ze hebben ook verschillende soorten bagels op de kaart staan.

Bij je cupcake kun je een lekkere thee of koffie bestellen uit het grote assortiment. Als je erg gehecht bent aan internet kun je hier ook even gebruik maken van het gratis draadloze internet wat ze voor hun klanten ter beschikking stellen. Hier even rondhangen is zeker geen straf want de zitruimte is klein en knus ingericht en je kunt er heerlijk in één van de tijdschriften bladeren. Ondanks dat de aankleding zeer zoet, roze en ladylike is zijn mannen hier natuurlijk ook van harte welkom. Eet smakelijk!


Adres: Krossener Str. 12, Friedrichshain, 10245 Berlin.
OV: S+U-Bahnhof Warschauer Straße of U-Bahnhof Frankfurter Tor.
Web: www.cupcakeberlin.de

Grotere kaart weergeven

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This