Voor barretjes, goedkoop eten en aparte winkeltjes moet je in Friedrichshain in de straten rondom de Simon-Dach-Straße zijn. De sfeer van deze straat zelf heeft de laatste tijd helaas wel te lijden onder jonge Engelse toeristen, die vooral op deze plek overnachten en uitgaan. Er komen steeds meer café’s die alleen de illusie creëren “echt Berlijns” te zijn. Het eten is er smerig en de drankjes meestal te duur.

Midden tussen dit toeristisch geweld is er echter de Dachkammer, een op het eerste gezicht niet zo’n bijzondere kroeg. Wat dit café echter zo geweldig maakt is de bovenverdieping, die bestaat uit een grote etage met allerlei kleine huiskamertjes. De naam “Dachkammer” betekent dan ook letterlijk “zolderkamer”. De toeristen in de straat hebben er geen weet van of zitten beneden, terwijl boven vaak een gezellige en intieme sfeer is. De stoelen en sofa’s uit de jaren zestig en zeventig en oude posters aan de muur waren er waarschijnlijk al in de DDR. De opzet van de kroeg is uitermate geschikt voor groepen: als je met zijn allen in één huiskamertje gaat zitten is de kroeg als het ware van jou. Verder zijn vooral de cocktails een aanrader.

Dachkammer, met het typische Berliner Hauszimmer Gefühl!

Een historische gebeurtenis was het min of meer spontane optreden van Jason Mraz in 2007. Helaas staan er verder zelden concerten op de agenda, laat staan van grote Amerikaanse sterren. Check de video hieronder voor een een sfeerimpressie van Mraz:

Dachkammer:
Simon-Dach-Straße 39
10245 Berlin-Friedrichshain
0302961673
Openbaar Vervoer: S + U-Bahnhof Warschauer Strasse of U-Bahnhof Samariter Strasse.


Größere Kartenansicht

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This