Twee jaar geleden zijn Marja Klomp en Jochem Koek vanuit Groningen naar Berlijn verhuisd en sindsdien zijn zij met hun galerie echte ambassadeurs voor Nederlandse kunst en design in Berlijn. In het Kunsthof in Berlijn Mitte, waar zich overigens ook nog enige andere galeries bevinden, hebben ze DAD (Dutch art and Design) geopend. In de galerie vind je veel werk van gerenommeerde en pas startende Nederlandse kunstenaars. Ik zal eerlijk toegeven dat ik niet altijd helemaal op de hoogte ben van alles wat er gebeurt in de wereld van art en design, maar ik heb wel een liefde voor mooi vormgegeven producten en industriële vormgeving. Dat is ook de reden dat de DAD me zo aanspreekt, alle producten die worden tentoongesteld en verkocht worden door Marja en Jochem persoonlijk uitgezocht. Past iets niet bij hun smaak? Dan komt het ook de winkel niet in. Je vindt hier dus geen kitsch, maar vooral strak en creatief vormgegeven producten. Wat alle producten gemeen hebben is dat design en functionaliteit samen moet komen. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de Dutch design chair (een stevige stoel van karton), in de Come a little bit closer bench (een bank met over knikkers rollende zitplekken) en in de Tree-trunk bench (van boomstam tot bank). Je kunt er wel op zitten, maar het is vooral mooi voorgeven.

DAD dutch art and design 4901

DAD dutch art and design 4908

DAD dutch art and design 4907

DAD dutch art and design 4913

DAD dutch art and design 4912

DAD dutch art and design 4911

DAD dutch art and design 4910

DAD dutch art and design 4909

DAD dutch art and design 4903

DAD dutch art and design 4906

DAD dutch art and design 4905

DAD dutch art and design 4902

De collectie wordt met regelmaat vervangen en Marja en Jochem zijn eigenlijk continu op zoek naar nieuwe producten en innovatieve kunstenaars van Nederlandse bodem. Op dit moment is er werk te zien van Jurgen Bey, Hella Jongerius, Lex Pott, Maarten Baas, Piet Hein Eek, Jeck Brandsma, Marcel Wanders, Studio Job, Peter Bastiaanssen en Tessa Verder en design labels Droog, Moooi, Royal VKB en het Textielmuseum. Bij DAD vind je dus echt een beetje Nederland in Berlijn. Leuk voor als je je Berlijnse woonomgeving van een Nederlandse touch wilt voorzien, je gewoon even wat Nederlandse sfeer wilt proeven maar ook leuk om een souvenir voor het thuisfront aan te schaffen. Dat de DAD zich ook nog eens in het Kunsthof bevindt is een extra reden om hier eens langs te gaan, een bezoekje hier kun je mooi combineren met de Tadschikische Teestube.

DAD Galerie

Adres: Oranienburger Straße 27 (Kunsthof)
Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 12:00 tot 18:00

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This