Je zou kunnen zeggen dat na zo’n 9x een bezoek aan Berlijn je alles wel gezien zou hebben. Gelukkig werd mijn laatste trip naar Berlijn alles behalve dat. Omdat ik mij meestal rond Am Zoo in een hotel/hostel huisvest voor een paar dagen, heb ik me nu juist gefocust om ver daar buiten te verblijven. Door de, voor de eerst keer, slechte voorbereiding van mijn reis, bevond ik me na 5,5 uur in de trein zitten ergens midden tussen de hoge volle grijze flats en de andere kant zware industrieterreinen in een buitenwijk van Berlijn.

Natuurlijk wist ik dat ik verkeerd was uitgestapt, alleen zonder werkend internet kwam ik niet veel verder dan de MetroBerlin applicatie op de iPhone en daar had ik op dit moment helemaal niks aan. De helpende hand kwam van een vrouw die net uit één van de grijze flats naar buiten was gelopen. Ik heb haar vriendelijk gevraagd waar ik was en waar ik heen moest. En met een beetje handen en voetenwerk, gebarentaal en een kaart die ze uit haar appartement was gaan halen, kwamen we tot de conclusie: 4 haltes liggen slapen.

Het avontuur was begonnen, de toon was gezet. Er was deze trip dus ruimte genoeg voor avontuur en nieuwe ontdekkingen. En die kwamen er! Na al die trips Berlijn heb ik me niet één keer echt gewaagd aan de Duitse (Berlijnse) currywurst. Die vrijdagavond was het dan eindelijk zo ver. Ik was opzoek naar een discotheek om mijn tripje naar Berlijn af te sluiten Berghain, Watergate of Tresor. Ze liggen allemaal redelijk in de buurt van elkaar en Tresor lag zelfs schuin tegenover mijn hostel.

Het was nog vroeg in de avond en besloot nog even wat te gaan eten. Zo kwam ik in een wijk waar vele niet Duitse kraampjes, winkels en eetgelegenheden te vinden waren. Na vele kebab en pizza’s te hebben voorbijgelopen bevond zich daar een heel klein tentje waar ze (voornamelijk) currywurst verkochten. Een Duitser oorspronkelijk uit Hannover die zich in deze buurt had gesetteld als muzikant, DJ en kunstenaar verdiende een paar avonden bij als verkoper aldaar in die kleine verscholen currytent.

Al snel raakte ik aan de praat en bestelde een currywurst origineel alles er op en eraan plus een fles Becks. Ik keek erg raar op toen mijn bestelling werd gemaakt, vooral omdat ik een broodje braadworst verwachtte. Geen idee wat me te wachten stond en ineens voelde ik mezelf weer een echte toerist; mijn Berlijnse currywurst ontmaagding was een feit en smaakte naar meer. Onder het genot van currywurst en Becks wisselden we de prachtigste verhalen en anekdotes uit tot het voor mij tijd werd in een taxi te springen met in gedachte een ervaring om nooit te vergeten….

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This