Als je komende kerst in Berlijn bent kun je je het niet veroorloven om Unter den Linden te missen. De grote flaneerboulevard van Berlijn is sowieso een pareltje om te zien maar met kerst verandert de straat in een grote lichtjeszee. Geheel naar traditie is de kerstverlichting voor de eerste adventsdag aan gegaan. Aan advent wordt in Duitsland veel aandacht besteed en er is ook al sprake van een echte kerstsfeer, ook in de winkels waar je wordt dood gegooid met adventskalenders.

Dit jaar werden de lichtjes officieel op 26 november aangezet door de huidige burgemeester van Berlijn Klaus Wowereit en de actrice Alexandra Neldel. Al vanaf die datum wordt Unter den Linden nog meer bezocht door toeristen en Berlijners die uit zijn op wat gezelligheid. Op de Bebelplatz (vlakbij de Berliner Dom) hebben Vodafone en Vattenfall gezorgd voor een schaatsbaan, niet veel bijzonderder dan de bekende schaatsbaan op Potsdamer Platz overigens. Verder kun je aan het einde van Unter den Linden nog de kerstmarkt Opernpalais vinden. Natuurlijk zijn er nog veel meer kerstmarkten in Berlijn.

De gezellige lichtslangen op Unter den Linden blijven nog hangen tot 4 januari 2009.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This