Duitsland barst van de wetenschap, ideeën, innovaties en onderzoekers. En op 14 juni wordt al dit moois aan jou tentoongesteld! Het is dan namelijk de Lange Nacht der Wissenschaften (of, de lange nacht van de wetenschap). Net als de lange Nacht der Museen die ook jaarlijks plaats vindt is ook lange nacht van de wetenschap elk jaar weer present. 14 juni tussen 17:00 en 01:00 is het zover, de lange Nacht der Wissenschaft, oeh, leerzaam!

Allerlei onderzoeken en ontwikkelingen komen aan de orde. Slechts 66 universiteiten, hoge scholen, onderzoekinstituten en wetenschappelijke organisaties zijn present op dit grote evenement! Het programma is zeer uitlopen en barst van de interessante onderwerpen. Experimenten, tentoonstellingen, presentaties, rondleidingen, discussies, demonstraties, cursussen en spelletjes worden aan geboden aan het publiek. Dit allemaal om de wetenschap wat toegankelijker te maken voor de gewone mens, en om wetenschappers bij elkaar te brengen. De hoofd thema´s van het evenement zijn biologie, gezondheid, informatica, geneeskunde en psychologie. Voor een totaal programma kun je hier kijken (Duits)

De lange Nacht der Wissenschaften heeft ook een eigen Shuttle bus die verschillende routes rijdt door onder andere Mitte, Charlottenburg, Potsdam en Wedding. Er zijn ook bepaalde “Themenrouten” die langs alle tentoonstellingen gaan over de onderwerpen wiskunde, klimaat, licht, energie, gezondheid en Europa. Leuk om op deze speelse manier in aanraking te komen met zulke thema´s lijkt me. Ook de prijs is heel toegankelijk:

Normaal ticket: 12 €
Ticket met korting: 8 €
Familie ticket (5 personen, niet meer dan 2 volwassenen): 24 €

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This