De laatste jaren is vooral het oostelijk deel van Berlijn behoorlijk gepimpt. Achterstandswijken zoals Kreuzberg werden opgeknapt tot hippe wijken. De keerzijde van deze hele pimperij is dat de ontwikkeling van West Berlijn wat achter is gebleven. Daar gaat echter verandering in komen als de bouw gaat beginnen voor de nieuwe Skyline die West Berlijn een nieuw gezicht moet gaan geven.

De Skyline zal bestaan uit gebouwen tussen de 118 en 185 meter hoogte. Een ernorm hoogbouw hotel aan de Kantstrasse en een riesig Riesenrad (reuzenrad) bij station Zoologischer Garten behoren tot de nieuwe gebouwen die deel gaan uitmaken van het nieuwe plaatje. Naar alle waarschijnlijkheid gaat dit nog wel even duren maar foto’s van het toekomstplaatje kun je wel vast bewonderen. Hieronder kun je vast foto’s bekijken van de toekomstige Skyline van Berlijn.


Vanaf de Wittenbergplatz zal west Berlijn er in de toekomst zo uit gaan zien. De oude Gedächtniskirche zal vergezeld worden door een aantal moderne gebouwen.

Het reuzenrad, wat vlakbij het station Zoologischer Garten komt te staan, zal een prachtig uitzicht geven over de stad.

Christoph Mäckler heeft het ontwerp voor het Zoofenster ontworpen.

Op de Breitscheidplatz zal een complex met hoge hotels komen te staan.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This