Je kent het wel, na een paar dagen op reis te zijn geweest is er van je eens zo mooie stadsplattegrond nog maar weinig over. De naden zijn uitgescheurd en de plattegrond is gedegradeerd van handige reizenpartner naar lelijk vodje papier. Ze zijn natuurlijk bijna altijd veel te groot en bijna niet normaal op te vouwen. Zeker op die winderige straathoek als je op zoek bent naar dat ene restaurantje, in die ene straat. Bovendien kan je met zo’n onnodig grote kaart net zo goed een bord boven je hoofd houden met ‘ik ben toerist’ gevolgd door ‘beroof mij’. Concluderend, plattegronden zijn ouderwets, onhandig en onopvouwbaar. Nu kun je dit natuurlijk oplossen door heel hip met Google Maps of een navigatiesysteem te werken, maar er is iets veel leukers. Namelijk, de “Crumpled City Maps” naar ontwerp van de Italiaanse ontwerpster Emanuele Pizzolorusso.

De kaart van Berlijn kun je zo in je zak proppen.

De Crumpled City Maps zijn ervoor ontworpen om te worden opgevouwen en verkreukeld. Bovendien zijn de kaarten gemaakt van zacht, duurzaam en bovendien waterproof materiaal en kun je gewoon in een zakje proppen. Even later tover je de kaart er zo weer uit. Geniaal, die Emanuele!

De Crumpled City Maps zijn gemaakt van waterbestendig materiaal en worden geleverd met tasje!

De Crumpled City Maps zijn gemaakt van waterbestendig materiaal en worden geleverd met tasje!

De Crumpled City Maps zijn op dit moment nog in productie en worden in eerste instantie voor de meest populaire wereldsteden New York, Londen, Rome, Parijs en natuurlijk Berlijn uitgebracht. Met de prijs van €12 ben je wel iets meer kwijt dan voor een papieren kaart maar daarbij ben je gelijk voorzien van een handige draagtas. Het formaat van de kaarten (87 x 58 centimeter) lijkt ook niet echt handig, maar het is groot genoeg om de verfrommelde kaart niet voor een of ander propje te zien dat je per ongeluk weggooit.

Ik ben in ieder geval erg benieuwd, kopen kan hierrr.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This