Lego giraffe in Berlijn moet het zonder staart doen
Een echte eyecatcher is de uit lego steentjes opgebouwde giraffe bij de ingang van het Legoland Discovery Center in Berlijn. Wanneer je naar het Sony Center aan Potsdamer Platz loopt kun je er eigenlijk niet omheen. Dat de giraffe een geliefd kunstwerk is konden we wel opmaken aan het grote aantal toeristen dat dagelijks met de giraffe op de foto gaat. Dat de “Schwanz” van de giraffe ook zo populair is werd vandaag pas duidelijk toen het ding weer bruut werd gescheiden van de rest van het giraffenlichaam, leuk voor op de vensterbank!

Op zich niet zo boeiend dit bericht, wel echter hoe de Nederlandse media met die incident omsprongen. Breed bericht werd dat de penis van de giraffe werd gestolen, in onder andere de nieuwsberichten van Fok, Dag.nl en Nu.nl. Een grote soetsappige schattige speelgoedgiraffe voorzien van een penis is natuurlijk wel zo logisch! Slorige vertaling wel van het ANP want zoals we allemaal weten kun je “Schwanz” voor verschillende staarten gebruiken. Lees hieronder het nieuwsbericht:

Legoland in Berlijn is het zat: voor de vierde keer in korte tijd is de penis van een legogiraf, die bij de ingang van het complex staat, gestolen. “Het is een populair souvenir”, zei een woordvoerster dinsdag.

Het 30 centimeter lange geslachtsdeel bestaat uit 15.000 legosteentjes. De bouw ervan duurt een week en kost ongeveer 3000 euro. Om de genitaliën van de giraf in de toekomst te beschermen gaat Legoland een hek rond het dier bouwen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This