Ja lieve mensen, tegenwoordig is er elke week wel weer een dag ergens aan geweid. Het blijft allang niet meer alleen bij Moederdag en Valentijnsdag, het wordt steeds maller. Vandaag was het namelijk wereldtoilettendag. Nu zul je zoiets denken van “okeee” maar in Berlijn wordt er redelijk veel (media)aandacht aan besteed en bestaat deze dag alweer 5 jaar. Ter ere van deze speciale Welttoilettentag stond er een heel toilettenpark uitgesteld voor het Berlijnse Hauptbahnhof (zie foto).

Achter al deze ongein zit ook nog een serieuze noot. De organisatie achter deze dag, World Toilet Organization (WTO), zet zich namelijk in voor betere en hygiënischere voorzieningen in voornamelijk armere landen. Naar schatting zitten nog 2,6 miljard mensen zonder voldoende sanitaire middelen. Onder deze 2,6 miljard mensen vallen ook de Berlijnse taxichauffeurs. Wanneer deze op klanten staan te wachten bij het Hauptbahnhof wacht er niets meer op hun dan een schramele Dixi. Inmiddels worden de sanitaire voorzieningen op het Hauptbahnhof steeds beter. Ja die Duitsers hechten wel veel waarde aan hun toiletten, zo bestaat er zelfs een heuse openbare toilettenzoekmachine.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This