Restaurant, café, cocktailbar en lounge, dat is wat de Turnhalle tegenwoordig allemaal is: een multifunctionele horecagelegenheid. Zoals de naam al doet vermoeden was die Turnhalle vroeger inderdaad een oude sporthal. De sporthal stamt uit de jaren ’50 en was onderdeel van de Max-Kreuziger-Oberschule. Toen de school in 2001 failliet ging is het gebouw helemaal opgeknapt, enkel de extreem hoge plafonds en sportladders aan de wanden verraden nog dat deze locatie 10 jaar geleden nog werd gebruikt om te sporten. Het restaurant is onderverdeeld in een loungeruimte met leren banken en zithoeken met tafels, aan de bar staan veredelde bokken naast elkaar opgesteld als barkrukken. Overigens beschikt het restaurant over een groot terras waar in de zomer ook gezeten kan worden.

In de voormalige school bevinden zich tegenwoordig woningen en in de sporthal kan naar hartelust gegeten en gedronken worden. Het onbeperkte ontbijt/brunchbuffet is gigantisch en van geweldige kwaliteit, voor €10 p.p kun je je hier tussen 10:00 en 15:00 rond eten aan verse broodjes, warme gerechten, Spaanse hapjes, salade caprese en taartjes. De koffie vond ik hier zo lekker dat ik drie latte macchiato’s in a row heb gedronken. Naast brunch biedt die Turnhalle ook diner aan (Duits/Franse keuken) en kun je hier op zondag Tatort kijken. Die Turnhalle bevindt zich op loopafstand van S-bhf Otkreuz en toeristen zie je eigenlijk bijna niet. Minpuntje: apenkooien is het niet meer bij en het bedienend personeel is niet echt snel en ook iewat onvriendelijk maar dat past wel bij de Oost-Duitse sfeer die het pand heeft.

Dit restaurant is in ieder geval alleen al om zijn geweldige locatie een bezoek waard.

Wist je dat veel horecagelegenheden in Berlijn een geweldig brunchbuffet aanbieden op zondag? Hier lees je meer over brunchen in Berlijn (lijst wordt nog aangevuld).

Turnhalle 11

Turnhalle 2

Turnhalle 6

Turnhalle 5

Turnhalle 4

Turnhalle 3

Turnhalle 7

Turnhalle 8

Turnhalle 9

Turnhalle 10

Turnhalle 1

Die Turnhalle
Holteistraße 6 – 9
10245 Berlin-Friedrichshain
www.dieturnhalle.de
OV: S-bhf Ostkreuz


Größere Kartenansicht

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This