24hours Berlin
Een dag in het leven van de wereldstad Berlijn, twintig jaar na de val van de muur. Dat is hetgene waar de documentaire “24 Hours Berlin” in zijn geheel over gaat.

De documentaire werd vorig jaar op 5 september 2008 door verschillende camerateams opgenomen, van 6 uur ’s ochtends tot 6 uur de volgende dag waren cameramensen bezig het dagelijkse leven in Berlijn op band vast te leggen. Naast de professionele crew kon iedereen die dat wilde op die dag materiaal opnemen voor deze film. Het resultaat van een dag hard poegen? Een 24 uur durend portret van Berlijn, wordt precies een jaar later door verschillende Europese tv-stations uitgezonden. Het digitale tv-kanaal Holland Doc 24 is een daarvan.

De inwoners van Berlijn vormen het middelpunt van dit bijzondere project. We krijgen een inkijkje in hun dagelijkse leven en zien waar ze van dromen en wat hun mislukkingen en successen zijn. 24 Hours Berlin dompelt je onder in verschillende leefwerelden: zo zie je niet alleen het mondaine centrum, maar ook de buitenwijken. Oost en West, carrières en alternatieve leefstijlen, migranten en lokale bevolking – 24 Hours Berlin toont een versplinterde, maar levendige stad. Ik ben erg benieuwd hoe ze de verschillende soorten Berlijn kunnen samenvoegen in een samenhangende documentaire en of daadwerkelijk het echte Berlijn wordt weer gegeven.

Op zaterdag 5 september vanaf 6 uur ’s ochtends wordt “24 Hours Berlin” op Holland Doc 24 uitgezonden. Op donderdag 12 november omstreeks 22.45 uur is op Nederland 2 een compilatie van 90 minuten van “24 Hours Berlin” te zien. Zet hem dus vast in je agenda ;).

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This