Ik moet iets bekennen, ik ben gek op Bollywood! Eigenlijk vooral op de dans, maar tegen af en toe een foute Bollywoodfilm meepikken zeg ik ook geen nee. Dat de nieuwe Don, Don 2 the king is back, deels Berlijn als decor heeft klonk voor mij dan ook als muziek in de oren. De hoofdrol is weg gelegd voor de Indiaase casanova Shah Rukh Khan (tevens producent), bekend van onder andere My Name is Kahn, Om Shanti Om en nog veel meer Bollywoodparels. De film ging de afgelopen Berlinale in Premiere en ik zag de film vlak daarna in een van de meest typisch Berlijnse shabby bioscopen: Eiszeit in Kreuzberg.

Ok, terug naar de film. Voor een Bollywoodfilm duurt hij niet te lang, 146 minuten om precies te zijn. Verder is het een typische Bollywoodfilm met actie, dans een een aantal komische scenes.

Samenvatting

Don 2 (The king is back) is het vervolg op zijn voorganger uit 2006 (The Chase Begins).

Nadat Don (drugsbaas) de Aziatische onderwereld veroverde, richt hij zich op de Europese onderwereld. Enkele beruchte bazen van Europese criminele organisaties en alle wetshandhavingsinstanties staan hem in de weg. Van Kuala Lumpur tot Berlijn, Don moet zien te voorkomen dat hij door hen vermoord of gearresteerd wordt. Alleen dan kan hij zijn plannetje realiseren.

In Berlijn…

Ha, leuk! Dit is eens een ander soort film die zich afspeelt in Berlijn. Het zijn vaak toch de films over de Berlijnse Muur of de Tweede Wereldoorlog die Berlijn als toneel hebben, maar een heerlijke Bollywoodfilm met Berlijn als decor kende ik zelf nog niet. Ook best bizar om die geweldige in scene gezette achtervolgingsscenes te zien over de Berlijnse straten. Locaties die ik heb herkend:

  • Brandenburger Tor
  • East Side Gallery
  • Gendarmenmarkt
  • Olympisch stadion
  • Park Inn Hotel

Dat Khan mocht filmen in Berlijn was een uitzondering, Duitsland staat namelijk bekend om het weren van buitenlandse producenten. Hoewel de regels kennelijk erg streng zijn is het Kahn als eerste Indiaase producent gelukt om te filmen in de stad. Zelf heeft hij overigens een groot deel van de stuntscenes zelf uitgevoerd. Ja ook de scene waarbij hij een indrukwekkende base jump maakt vanaf het Park Inn Hotel.

Trailer

De gehele film is zelfs op YouTube te zien.

Beoordeling:

Ik geef toe, ik ben geen filmkenner. Wel kan ik zeggen dat ik de film uitermate vermakelijk vond om naar te kijken. Er wordt hier en daar nog gedanst, wat de film lekker afwisselend maakt. De meest geweldige scene was uiteraard dat Don als een waaghals van het Park Inn Hotel springt.

Hebben jullie hem al gezien, en zo ja, wat vonden jullie van Don 2?

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This