Wat moet je nu eigenlijk als vegetariër in Berlijn? De meest gangbare snacks in mijn favoriete Duitse stad zijn toch wel bereid met vlees. De snacks die momenteel aan populariteit winnen zijn zeker de döner en de currywursten. Gezien de vele hippies en vega’s in Berlijn was er een grote vraag naar vegetarische producten, maar niemand die op deze vraag in de markt in sprong. Een nachtelijke snack kwam al gauw neer op een candybar of een salade… Maar, daar is nu verandering in gekomen.

De Vöner! Wat het is? Een vegetarische döner. Spreek uit als funner.

Endlich! Darauf hat die Welt gewartet…
Vöner, der vegetarische Döner

Het idee voor de Vöner is eigenlijk ontstaan op festivals in de regio Berlijn/Brandenburg, denk hierbij aan Fusion en Berlin Lacht. De vraag en de populariteit van de Vöner op deze festivals was zo groot dat dat het de ster onder de snacks werd. Dat was nog niet het einde van de successtory van de Vöner, vorig jaar werd er een heuse Vöner winkel geopend vlakbij station Ostkreuz in Berlijn.

Naast de Vöner worden er ook twee verschillende soorten veganistische burgers verkocht (wagenburger en de bio-burger), pommes (patat uit biologische aardappels) en salades. Dit alle geserveerd met zelfgemaakte saus, yummie!

De Vöner bestaat voor 35% uit groenten (wortels, ui, prei), 25% tarwe-eiwit, 20% Soja, 15% water en 3% olijfolie. De Vöner wordt net als de burgerlijke döner aan een spies gepresenteerd. Ook de smaak is redelijk gelijk aan die van de normale huis-tuin-en-keuken-döner. Het enige grote verschil is dat deze diervriendelijk en verantwoord geproduceerd is, toppertje!

Ook de prijzen zijn gunstig, zeker in vergelijking met Nederland. Voor een Vöner of burger betaal je tussen de €2 en de €3.

Vöner, der vegetarische Döner

Openingstijden: Maandag – vrijdag 11.30 – 23.00. Zaterdag – zondag 13.30 – 23.00
Adres: Boxhagenerstr. 56
Openbaar vervoer: bij S-Bahnhof Ostkreuz

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This