Baxpax Downtown hostel in het centrum van Berlijn
Tijdens het paasweekend hebben we een weekend in het “Downtown Baxpax” hostel geslapen. Het hostel is onderdeel van een kleine hostelketen in Berlijn. De locatie Baxpax ligt erg centraal gelegen in de Ziegelstrasse, vlakbij de Oranienburger Strasse en de Friedrichstrasse. Metro en vele bezienswaardigheden liggen op loopafstand. De andere locaties van het Baxpax hostel liggen in Mitte (Chausseestrasse) en in Kreuzberg (Skalitzer Strasse).

We hebben overnacht in een kamer voor 4 personen. Deze kamer bestond uit een stapelbed en 2 eenpersoonsbedden. De inrichting was erg Zweeds (alles kwam van Ikea), maar het was allemaal vrij nieuw en schoon. Ook belangrijk! De kamer was vrij groot en voorzien van een prive douche en een gescheiden toilet. De douche had de eigenaardige eigenschap dat de kraan automatisch na 3 minuten uit ging, handmatig was dit niet mogelijk. Het idee hierachter is ons nog onduidelijk… Er zijn ook kamers voor 1, 2, 5 of 8 personen.

Het hostel heeft vele voorzieningen zoals fietsverhuur, barbecue, wasserij en draadloos internet (1,50 per uur). De beste voorziening is de gezellige bar waar veel mensen samen komen en waar voetbalwedstrijden worden gekeken. Er wordt ook bier geschonken in pullen van halve liters, ook niet onbelangrijk! Prijzen in de bar zijn goed te doen en het personeel is erg aardig. Het hostel beschikt ook over een dakterras. Dit hostel is zeer geschikt voor groepen, studenten en backpackers.

De prijs was prima in verhouding met de kwaliteit van het hostel. Wij hebben 67 euro per persoon betaald voor 3 nachten in een vierpersoonskamer. De kosten zijn afhankelijk van de periode waarin je gaat en met hoeveel personen je op een kamer slaapt. Actuele prijzen en boeken kun je op www.booking.com/hotel/de/baxpax-downtown-hostel. Kijk hier voor meer informatie over hostels in Berlijn.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This