Een kale ruimte zonder behang aan de wanden en met gaten in de muur kan ook een populaire hangout worden voor Berlijners. En bij dr. Pong is dat wel om de volgende reden: het stralende middelpunt van de ruimte is een tafeltennistafel. Dit ogende kraakpand in het hart van Prenzlauer Berg is een geliefde locatie voor sportliefhebbende bierdrinkers. Want een sport, dat is dat tafeltennis zeker! Op een gemiddelde zaterdagavond staan hier zeker een stuk of 30 man rond de tafeltennistafel om “rond de tafel” te spelen. Alle meespelende deelnemers worden in twee groepen opgesplitst en staan tegenover elkaar aan de tafel, om de beurt wordt de bal geslagen. Mis je de bal, dan ben je out of de game. Sla je raak, dan mag je naar de andere kant van de tafel en wacht je tot je weer aan zet komt. Zeker wanneer er nog maar enkele mensen in het spel zijn is het een wild rennen van mensen met bierflesjes in hun hand. Gespeeld wordt net zo lang tot er twee winnaars overblijven welke dan een finalespel spelen. Is de winnaar bekend, dan begint de hele heisa opnieuw.

Gelukkig is er in deze bar ook ruimte voor het rustig drinken van een drankje of het bekijken van de aanwezige sporters. Een bezoekje aan Dr. Pong is een geliefde avondactiviteit op zich maar leent zich ook prima als opwarmertje voor een avond stappen. Bovendien kom je hier eenvoudig in contact met locals. De perfecte locatie dus om een kijkje te nemen in het toch wel bijzondere uitgaansleven van Berlijn!

Dr. Pong

Adres: Eberswalder Straße 21
OV: U-Bhf Eberswalder Straße
Entree: gratis maar de huur van het tafeltennisbatje kost €10
Openingstijden: zondag vanaf 18:00, maandag-zaterdag 19:00 tot “spät”

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This