Ook de Duitse taal is aan veranderingen onderhevig. Hasenbrot, Stichelrede, Fabulant, wie gebruikt deze worden nog? Dat doet reWÖRT! Het idee, bedacht door drie Duitse kunstenaars, is om oude woorden recyclen in de vorm van kleding. Via de website rewoert.de kun je onder andere t-shirts, longsleeves en tassen bestellen met hippe Duitse opdrukken. Wie wil nou nog met een t-shirt met een opgedrukte Fernsehturm of tekst “I love Berlin” lopen? Als je echt hip wilt zijn bestel je deze t-shirts (nee ik heb geen aandelen, vind het een leuk initiatief).

Met het project willen de bedenkers de oude Duitse woorden terugbrengen in het dagelijks taalgebruik, laat dramaturge Elke Richly in de Süddeutsche Zeitung weten. Haar fascinatie voor oude woorden komt vooral uit nostalgie voort. Door het dragen van een T-shirt met een oud woord, wordt die uitdrukking automatisch gerecycled, meent zij. Taal moet leven. Met de opbrengsten worden onder andere verschillende taalprojecten ondersteund.

→ reWÖRT ist Wort-Recycling.

→ reWÖRT ist Wort-Mode.

→ reWÖRT ist ein Wort-Kunst-Projekt.

reWÖRT t-shirts met Duitse opdruk

De t-shirts kosten rond de €20.

Gerelateerde berichten
Filter by
Post Page
Om te weten Nieuws & Updates
Sort by
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This