Dussmann das Kulturkaufhaus is naar mijn weten de grootste boekenwinkel van Berlijn. Met zijn oppervlakte van meer dan 7.000 vierkante meter kun je Dussmann eigenlijk beter een warenhuis noemen dan een winkel. Je kunt de winkel een beetje vergelijken met het Franse Fnac, maar dan beter. Verspreid over 5 verdiepingen vind je hier eigenlijk alles wat je hebben, een breed en diep assortiment aan boeken, DVD’s, muziek, tijdschriften en andere media. De meeste boeken zijn in het Duits, maar Dussmann verkoopt ook een groot aantal Engelse boeken, en zelfs boeken in andere vreemde talen. Boeken kun je rustig inkijken terwijl je je terug trekt in een rustig hoekje. Houd er rekening mee dat je als boekenfanaat al snel veel tijd kwijt bent in deze winkel, dat kan de rest van je planning soms in de war gooien.

Berlijnboeken:

Zelf blijf ik vaak op de begaande grond hangen. Blindelings loop ik de winkel binnen en sla direct linksaf. Hier vind je namelijk de Berlijnboeken! Boeken met stadswandelingen in Berlijn, kaarten, boeken over de geschiedenis, over het metrostelsel, over het Berlijnse dialect, over de verschillende wijken maar ook leuke ansichtkaarten. Alles wat je had willen weten over Berlijn vind je hier. Andere favoriete afdelingen zijn van mij de afdeling taal en reizen, hier vind je niet alleen de standaard reisgidsen maar ook mooie prentenboeken.

Openingstijden en evenementen:

Wat ik naast het enorme assortiment van Dussmann een grote pré vind zijn de openingstijden. Van maandag tot zaterdag van 10:00 tot 24:00! Enkel op zondag is Dussmann gesloten. Voor speciale openingstijden en het programma raad ik aan om de website te raadplegen. Regelmatig komen er schrijvers of muzikanten langs om hun laatste materiaal te promoten en te signeren.

Adres: Friedrichstraße 90, 10117 Berlin
OV: S+U-bhf Friedrichstraße

Dussmann boekenwinkel Berlijn

Boekenwinkel Dussmann Berlijn

Laatste aanwinst Berlijnboeken bij Dussmann

Laatste aanwinst Berlijnboeken bij Dussmann


Grotere kaart weergeven

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This