Berlijn is een stad die zich blijft ontwikkelen, wijken worden gepimpt en skylines uit de grond gestampt. Nu is er nog een project wat al een tijdje ligt, Tempelhof. Wat er precies met het terrein gaat gebeuren is mij nog niet geheel duidelijk en ook van de Senaat is al een tijdje geen nieuws gekomen.

Burgers en architecten worden ingezet voor het herbestemmingsplan voor Tempelhof. Iedereen mag zijn idee geven. De ideeën lopen nogal uiteen. Een bordeel, een woonwijk, parken, een filmstudio of.. toch een berg? Eind mei wordt bekend gemaakt wie deze wedstrijd heeft gewonnen en wat er verder gaat gebeuren met Tempelhof.

Als het aan de architect Jakob Tigges wordt het vlakke landschap van Berlijn gesiert met een enorme kunstmatige berg. Hij ziet het al helemaal voor zich. De berg moet zo goed zichtbaar worden als de Fernsehturm en beschikken over weilanden, bossen en een skipiste. “Kommt und seht ‘The Berg'” is de slogan waarmee dit idee mee doet in de wedstrijd voor het beste idee voor Tempelhof. Ook aan het toerisme heeft Jakob gedacht, volgens hem zal deze berg een hoop bezoekers aantrekken die foto’s zullen maken van dit wonderbaarlijke aanzicht terwijl de Berlijners zitten te picknicken in het gras.

Jakob wil echt iets bijzonders maken van het voormalige vliegveld Tempelhof en het idee is dan ook uiterst serieus. Een woonwijk zou hij maar zonde vinden, daarvoor is deze grond veel te waardevol.

Een berg in Berlijn, ik kan het me nog niet zo voorstellen. Ik krijg er een beetje een Las Vegas gevoel bij, een beetje nep. Hoewel het uitzicht van de berg wel tof zou zijn. Zeker als je op een mooie zomeravond kunt genieten van de zonsondergang onder het genot van een wijntje en een knabbeltje. Wat jullie?

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This