Berlijn komt steeds dichterbij en wordt steeds leuker, ook voor kinderen. Tanya von Barnau is Nederlandse en woont inmiddels al 15 jaar in Berlijn. Ze heeft een tour door Berlijn samengesteld speciaal voor kinderen. Ze vertelt: “Aangezien ik hier al meer dan 15 jaar woon en steeds vaker bezoek krijg van vrienden mét kinderen heb ik samen met een internationele stadsgids een Berlijntoer samengesteld en vormgegeven.” Tanya von Barnau Sythoff en Silvia Höhne zijn kosmopolitische moeders, die altijd al graag in Berlijn wilden wonen. Ze doen dat sinds de jaren 80 met hart en ziel en hebben de vele veranderingen van de afgelopen jaren van dichtbij meegemaakt. Met deze BIG MAP willen ze kinderen de gelegenheid geven om de stad spelenderwijs en met veel “Spaß” te verkennen.

De toer gaat van west naar oost Berlijn of omgekeerd, te voet en met het openbaar vervoer. Elke bezienswaardigheid is op een eigen kaart getekend, die later door de kinderen gekleurd en verstuurd kan worden. Alle 12 kaarten zitten in een praktisch mapje. Een voorproefje van de Nederlandse vertaling is als PDF van de website Big Maps te downloaden.

In Berlijn is de Big Map, zoals deze tour heet, bij een aantal geselecteerde adressen te koop. Wanneer je de Big Map voor maar 11,90 wilt kopen kun je terecht bij de bookshop van het Deutsche Guggenheimmuseum of bij Berlin Story op Unter den Linden. De Big Map is ook direct bij Tanya te bestellen via door een mailtje te sturen naar info@bigmaps.de.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This