Het EK 2008 ook vanuit Berlijn optimaal beleven? Voor alle Nederlanders die zich tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal in Berlijn bevinden ga ik nu twee gouden tips weg geven! Een beetje voetbalfan wil Oranje natuurlijk blijven volgen ook al is hij op vakantie. Gelukkig wonen er veel Nederlanders in Berlijn, en zijn er ook altijd genoeg Nederlandse toeristen. Genoeg mensen dus om er een goed oranje feest van te maken! Nu is het alleen nog even noodzaak om de juiste bar te vinden, want waar worden de voebalwedstrijden nu uitgezonden? Bijna elke bar zal de wedstrijden van Duitsland uitzenden, ook andere wedstrijden zijn geliefd. Duitsland is (helemaal na het WK 2006) een echt voetballand. Mijn favoriete plekken om het EK 2008 te volgen zijn in bar Mokum, een Nederlandse bar. En in de Kulturbrauerei, een cultureel complex waar vele nationaliteiten samen komen.

Mokum

Het wel bekende logo van Amsterdam
De naam zegt het al he, typisch Nederlands. Mokum is een Nederlandse kroeg in oost Berlijn, niet al te groot, maar wel reuze gezellig. Naast de naam van de bar maken ook de vele kruisjes (logo Amsterdam) duidelijk dat de eigenaar een rasechte Amsterdammer is. Dus als je zin hebt om samen met je landgenoten van de wedstrijden te genieten raad ik aan een bezoekje te brengen bij deze Nederlandse bar in Berlijn.

Je kunt hem vinden in de Danziger Strasse 65. Uitstappen bij S-bahnhof Prenzlauer allee en dan nog een stukje lopen (10 minuten ongeveer).

Kulturbrauerei

De laatste dagen heeft de Kulturbrauerei in Berlijn zich omgebouwd tot “European village“, het culturele complex in Prenzlauer Berg is omgebouwd tot een half voetbaldorp. Gedurende het EK staat er een scherm van 23 meter breed waarop je de wedstrijden bekijken kan. Ook in de bars, restaurants en clubs die bij de Kulturbrauerei horen zullen de wedstrijden worden uitgezonden. Op iets kleinere schermen weliswaar ;). De Kulturbrauerei staat bekend om zijn internationale publiek en het is er altijd erg gezellig. De binnenplaats is erg sfeervol en ademt geschiedenis. Het idee dat het vroeger een bierbrouwerij was maakt het er alleen maar specialer op. Ook is er een mini “Biergarten” in de binnenplaats, natuurlijk veel bier, maar hier is ook een grote barbecue. Worst, hamburgers, steaks, alles is hier te krijgen. En heeeeerlijk is mijn ervaring! De prijzen in de Kulturbrauerei zijn ook zeer aangenaam, fris kost €1,50 en een biertje €3 (Duits formaat natuurlijk!). De wedstrijden zijn gratis op de wedstrijden van Duitsland, de kwart, half, en finales na (€3)

Je kunt de Kulturbrauerei vinden in de Schönhauser Allee 36-39. Uitstappen bij U-bahnhof Eberswalder Strasse.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This