De prachtige tuinen in het “Erholungspark Marzahn” behoren tot de meest prachtige stukjes natuur en de meest populaire recreatieve bestemmingen in Berlijn. Ondanks haar schoonheid wordt het park nog niet zo veelvuldig bezocht door toeristen. De reis naar het verre Marzahn (een wijk aan de rand van Berlijn die bekend staat om de massale blokkenarchitectuur uit de DDR) schrikt wellicht mensen af, maar is toch zeker de moeite waard. In het Erholungspark Marzahn bevinden zich de Gärten der Welt (wereldse tuinen), een grote verzameling van internationale tuinen. Zo vind je in de Gärten der Welt onder andere een Chinese tuin, een Christelijke tuin, een Koreaanse tuin, een Orientaalse tuin en een Japanse tuin. In totaal zijn er 9 verschillende thematuinen te vinden in het park die je meevoeren op een kleine wereldreis ver buiten Berlijn.

De Gärten der Welt werd aan Berlijn geschonken ter ere van het 750 jarig bestaan van “Berlin als Berliner Gartenschau” in 1987. Het meest bekend is de Chinese tuin, welke de grootste Aziatische tuin is buiten China. Deze tuin is in 2005 zelfs verkozen tot één van de drie mooiste tuinen van Duitsland. In het midden van de tuin is een grote vijver te vinden (4.500 m²) omringd door paviljoens, kleine Chinese muren, bruggen en rotsen. De tuin beschikt zelfs over een grote kas waar je de “tuin van de drie harmonischen” kunt vinden. Deze tuin bestaat uit tropisch regenwoud, varens en natuurlijk veel orchideeën. Na een rustige wandeling door het park, kun je in een theehuis genieten van originele Chinese thee. In totaal worden er 30 soorten Chinese thee geschonken, waaronder heerlijke Oolongthee. Ondanks dat de Chinese tuin duidelijk het paradepaardje van het park is zijn de andere tuinen ook zeker het bezoeken waard.

Naast cultuur snuiven in een extreem on-Berlijnse omgeving kun je hier ook prima terecht voor een picknick, een parkwandeling, spelen met de kinderen of een boekje lezen in de zon. Het terrein is groot en biedt voor ieder type bezoek wel wat wils. Voor kinderen zijn er vele speelplaatsen maar de must is voor hen natuurlijk het doolhol (het Britse Labyrinth) Op zonnige dagen in het weekend kan het er wel erg druk zijn dus wees daarop voorbereid.

Chinese tuin:

garten der welt 10

garten der welt 13

garten der welt 16

garten der welt 14

garten der welt 18

garten der welt 11

garten der welt 9

garten der welt 12

Koreaanse tuin:

garten der welt 5 (1)

garten der welt 2 (1)

garten der welt 3 (1)

Japanse tuin:

garten der welt 4 (1)

Rozentuin:

garten der welt 1 (2)

garten der welt 20

garten der welt 1 (1)

Speeltuin:

garten der welt 7

garten der welt 6

Christelijke tuin:

garten der welt 8

Orientaalse tuin:

garten der welt 2 (2)

garten der welt 23

garten der welt 25

garten der welt 24

garten der welt 19

garten der welt 3 (2)

Erholungspark Marzahn / Gärten der Welt
Adres: Eisenacher Straße 99, 12685, Berlin-Marzahn
Entreeprijs: 3 euro
Openbaar vervoer: S7 Marzahn/U5 Hellersdorf -> Bus 195


Grotere kaart weergeven

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This