Fassbrause is een Berlijns drankje wat je buiten Berlijn en Brandenburg bijna niet verkrijgen kan. Fassbrause is een product uit het oude Berlijn waar het van het vat getapt werd, dat is ook waar de naam “Fassbrause” vandaan komt. Vandaag de dag wordt Fassbrause vaak als een stukje “Ostalgie” gezien omdat het het Nationalgetränk van de DDR was. Toch is Fassbrause al veel ouder, het werd al in de tijd van het Duitse keizerrijk gedronken (tussen 1871 en 1918). In tijden van de DDR is Fassbrause echter altijd populair gebleven omdat het drankje weinig concurrentie kreeg. In west Duitsland werd Fassbrause van de markt verdrongen door concurrentie van andere hippe frisdranken zoals cola en fanta. Nog altijd wordt Fassbrause veel in Berlijn gedronken. Je kunt het bij de meeste supermarkten en avondwinkels kopen, bij sommige restaurants wordt het ook nog geschonken. “Rixdorfer Fassbrause” is de meest populaire variant.

Fassbrause heeft de kleur van bier maar smaakt heel anders en is ook geheel alcoholvrij. Het smaakt enigszins naar appel maar is veel minder zoet dan de moderne frisdranken. Qua smaak heeft het meer weg van de kruidenlimonade “Bionade” hoewel het minder kruidenachtig is. Gekoeld smaakt het bierkleurige limonadedrankje het beste.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This