Nergens in Berlijn kun je op zo’n bijzondere hoogte dineren of van een stukje taart genieten als in de Fernsehturm. De tv-toren, die bij menig toerist bekend is om zijn fenomenale uitzicht, heeft een uitzichtsplatform op 200 meter hoogte.

Afgescheiden van het uitzichtsplatform bevindt zich een restaurant, een plek waarvoor het aan te raden is om ver van te voren te reserveren (reserveren kan eenvoudig online). Met de reservering kun je een lange wachtrij voor de ticketverkoop ontlopen.

In het Telecafé kun je terecht voor een kopje koffie, taart, lunch of een diner. Voor een diner betaal je voor Berlijnse begrippen de hoofdprijs, een hoofdgerecht kost tussen de €13 en €19 en daarbij komt nog een ticket van €11 om überhaupt met de lift naar boven te komen.

Verwacht geen culinaire hoogstandjes uit de keuken want de gerechten zijn zeker geen Michelenster waard. Toch zit er voor ieder wel wat wils bij want er zijn kindergerechten, vegetarische gerechten, vleesgerechten en visgerechten. Voor de exotische culinaire liefhebbers is er een bijzonder nagerecht, een sorbet met de smaken framboos-paprika en mango-peper. Een bijzondere smaaksensatie!

De grote pré van het restaurant is de draaiende schijf die in een uur rondom zijn as draait. Zo kun je terwijl je zit te dineren genieten van het uitzicht dat zich aan je voorbij trekt. Je hebt goed zicht op Tempelhof, Unter den Linden en bij helder weer kun je zelfs de Teufelsberg zien. Ik raad aan om sowieso voor zonsondergang te gaan, omdat je bij daglicht veel meer van de stad zult herkennen dan in de avond.

Denk niet dat de verlichting niet werkt ’s avonds, er is bewust gekozen voor een gedimde verlichting zodat het uitzicht beter tot zijn recht komt. Verder is het personeel vriendelijk en snel.

Bottom line; voor het eten hoef je niet te gaan maar het uitzicht compenseert een hoop!

Adres: Fernsehturm, Panoramastraße 1, 10178 Berlin, Duitsland
OV: S+U-Bahnhof Alexanderplatz
Kosten: Entree Fernsehturm €11 + de kosten voor eten/drinken

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This