Ik wil jullie, trouwe lezers en bezoekers van mijn Berlijn-Blog.NL allemaal oprecht een hele fijne kerst toewensen! Ik blijf het leuk vinden om jullie reacties te lezen, de bezoekersaantallen te zien stijgen en de complimentjes in mijn mailbox te ontvangen. Zonder jullie had het bloggen een stuk minder leuk geweest, dus bedankt daarvoor!

Ik hoop dat jullie ook zullen genieten van lekker eten, wat ontspanning en geliefden om jullie heen. Schud de stress van je af en proost op het leven! Ik hoop jullie volgend jaar ook allemaal weer op mijn blog te mogen verwelkomen maar voor nu wens ik jullie…

Fijne kerstdagen! / Frohe Weihnachten!

Ter ontspanning nog wat winterse Berlijnplaatjes die ik afgelopen maand heb geschoten. Gewoon, om even te bewijzen dat Berlijn in de winter niet alleen maar donker, guur en grauw is. Enjoy! :-)

Sneeuw in Friedrichshain 5

Frankfurter Tor leek wel omgetoverd in een kleine rodelbaan.

Sneeuw in Friedrichshain 4

Prachtig, die ochtendzon in de Frankfurter Allee.

Sneeuw in Friedrichshain 3

Dit zijn toch de perfecte winterdagen? Verse sneeuw en een koude ochtendzon. Zo is opstaan ineens een feestje!

Sneeuw in Friedrichshain 1

Frankfurter Allee.

Sneeuw in Friedrichshain

De sneeuw bleef ook zo prachtig op de bomen liggen.

Sneeuw in Prenzlauer Berg 1

Hoewel het bijna lijkt alsof de lente terug is in Berlijn is het ook al een paar dagen écht heel koud geweest. De termometer heeft de -9 al aan kunnen tikken. Benieuwd wat ons januari weertechnisch nog zal brengen…

Sneeuw in Prenzlauer Berg 2

Typisch, die deurbellen in Prenzlauer Berg.

Sneeuw in Prenzlauer Berg 3

Helaas is deze foto niet scherp maar ik vond dat de foto toch wel een mooie sfeer uitstraalde. De sneeuw brengt altijd wel een gezellige knusheid met zich mee maar het fotograferen in een sneeuwbui heb ik nog niet helemaal onder de knie.

Sneeuw in Prenzlauer Berg 4

U-Bhf Eberswalder Straße.

Sneeuw in Prenzlauer Berg 5

Kastanienallee.

Sneeuw in Prenzlauer Berg 6

De oudste Biergarten van Berlijn, Prater, is zelf tijdens een heftige sneeuwstorm nog open.

Sneeuw in Prenzlauer Berg 7

Biergarten Prater.

Sneeuw in Prenzlauer Berg 8

Toch wel een paar centimeter sneeuw al!

Sneeuw in Prenzlauer Berg 9

De Kulturbrauerei behoort zeker tot één van mijn favoriete kerstmarkten. In het binnenhof van deze oude bierbrouwerij staan veel verschillende eet- en drinkkraampjes. Echt leuk!

Sneeuw in Prenzlauer Berg 10

Fun voor de kids!

Sneeuw in Prenzlauer Berg 11

De oude brouwhallen in het binnenhof van de Kulturbrauerei. In het Maschinenhaus worden trouwens ook veel concerten georganiseerd.

Sneeuw in Prenzlauer Berg 12

Kerstmarkt in de Kulturbrauerei.


Frankfurter Allee. Ik kom hier dagelijks langs en de kolossale gebouwen maken altijd nog een hoop indruk. Als er sneeuw ligt ziet het er hier helemaal magisch uit.


Fietsen in de sneeuw is wel een uitdaging geweest in Berlijn!


Typisch Prenzlauer Berg. De wijk die bekend staat om de vele hippe jonge gezinnetjes. Toch ik de Weihnachtsrodeo in een voormalig zwembad bezocht stonden de kinderwagens en bakfietsen aangesnoerd en ingesneeuwd.


De Weihnachtsrodeo van binnen. Echt een hele gave locatie! Check de pagina designkerstmarkten in Berlijn voor tips (voor volgend jaar..)


Mooie lichtjes op de Weihnachtsmarkt in Rixdorf.


De Oberbaumbrücke.


De mooiste kerstboom dit jaar stond op de Gendarmenmarkt. Ook een hele mooie Berlijnse kerstmarkt.


Gendarmenmarkt.


Hier kán ik gewoon écht géén “nee” tegen zeggen. Gekarameliseerde amandelen. Die dingen vind ik zo ontzettend lekker! Je vindt ze op bijna elke kerstmarkt in Berlijn.


Liebe Grüße aus Berlin!


Al jaren zag ik de ijsglijbaan op Potsdamer Platz en dit jaar ging ik voor het eerst eens naar beneden. Je krijgt een rubberen band en dan word je naar naar beneden geduwd. Best eng, maar het uitzicht maakte een hoop goed ;-).


Een traditioneel Duits kerstgerecht, honingeend met rode kool, kastanjes en Klöße (een bal of balletje gemaakt van pastadeeg,aardappeldeeg, brooddeeg of een ander deeg en vaak een mengvorm van de hiervoor genoemde deegsoorten, of van oud brood). Ik at dit heerlijke gerecht in het Michelberger Hotel.


Het Michelberger is ook altijd helemaal gezellig in kerstsfeer met een mooie kerstboom. Echt de ideale plek voor een gezellige kerstlunch! Eerder kon je al op mijn blog lezen dat ik hier graag kom om te lunchen.


East Side Gallery. Het langste stuk Berlijnse Muur wat nog in Berlijn te vinden is.


Ik was ook weer een weekendje in Dresden, daar is ook een prachtige traditionele kerstmarkt te vinden bij de Frauenkirche. Heel sfeervol en gezellig!

Fijne feestdagen!

Liebe Grüße, Marjolein

PS: voor de liefhebber, hier mijn winterplaatjes uit 2011.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This