Een beetje grauw weer en een thermometer die de -12°C aantikt, dat waren de uitdagende omstandigheden bij de Instawalk (nu #mobilephotowalkberlin) vandaag. Maar, geen reden om niet eens op ontdekkingstocht te gaan door Marzahn! De Oost-Berlijnse wijk Marzahn staat vooral bekend om de vele Plattenbau die razendsnel uit de grond werden gestamd om de woningnood in de DDR te verhelpen. Daarmee werd Marzahn snel het grootste niewbouwgebied van de DDR en telt nu ongeveer 100.000 inwoners.

Op het programma stonden het futuristische winkelcentrum Eastgate, struinen door de Plattenbau, het bekijken van het oude Marzahn met de oude molen en een DDR Museumswohung bezichtigen als afsluiter. Het leuke van deze wandelingen blijft dat je met een grote groep fotografie-enthousiastelingen een andere kant van Berlijn ontdekt en vastlegt. Hieronder mijn resultaat van een middagje rondstruinen door Marzahn.

Een zondagmorgen in de S-Bahn. Lekker rustig!

We spraken af op S-Bahnhof Marzahn.

We begonnen onze wandeling door Marzahn bij het winkelcentrum Eastgate (2005).

Eastgate.

Eastgate.

Ik noemde het al even, het was -12°C. Lekker fris maar met de juiste kleding hebben Emma en ik het nog prima volgehouden!

Hochbau.

Het zonnetje probeerde zich achter de Plattenbau te verschuilen.

Ik heb weer de nodige plaatjes kunnen schieten voor mijn serie Berliner Fenster.

P1000434 Fotowalk Marzahn

Als je ook zo’n iemand bent die altijd zijn iPhone in zijn hand heeft om snapshots te schieten dan is de Instawalk wat voor jou. Niemand die daar raar van opkijkt!

P1000471 Fotowalk Marzahn

Ook kenmerkend voor Marzahn. De vele speeltuinen.

Het oude deel van Marzahn. Een idyllisch dorpje.

Ik woonde een tijdje vlakbij het Rembrandtpark/Nachtwachtlaan in Amsterdam. Daar deed me dit stukje Marzahn erg aan denken.

 En dit deed me vooral denken aan een ander idyllisch stukje Berlijn: Rixdorf.

Pas op, glad. De oude dorpskerk van Marzahn, stamt nog uit de tijd dat Marzahn net als veel Berlijnse wijken een zelfstandig dorp was.

De molen van Marzahn (1815).

Bevroren Trabantruiten.

Aan het einde van de wandeling bezochten we de Museumswohnung WBS 70. Dit is een model Plattenbauwohning die in 1986 is gebouwd. De inrichting is nog vrijwel origineel.

De woning is 61 m² groot en bestaat uit een keuken, badkamer, woonkamer, slaapkamer en kinderkamer. Je kunt hier gratis alles op je gemak bekijken. Binnenkort meer over deze Museumswohung op mijn blog!

Tijd om naar huis te gaan.

Foto’s van alle andere Instagrammers kun je vinden op Instagram onder de tag #mobilephotowalkberlin, je kunt mij op Instagram volgen onder @BerlijnBlog.

Hier vind je mijn foto’s van de vorige Instawalk (fotohokjes in Prenzlauer Berg). Houd de Facebookpagina Igersberlin of de website www.mobilephotography.de in de gaten voor de volgende data, deze worden ongeveer elke maand georganiseerd en vooraf aangekondigd.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This