Ik las dat Katrin Lompscher (van gezondheid) het openbaar nuttigen van alcohol in het centrum van Berlijn wil verbieden (Berlinonline). Wat krijgen we nu? Flessen bier zijn onderdeel van de decoratie in Berlijn, geheel ingeburgerd in het straatbeeld van deze creatieve stad. En dat moet zomaar verdwijnen? Zul je punkers niet meer steevast met een € 0,25 Sterni zien lopen? Na Amsterdam met zijn nieuwe verboden op genotsmiddelen moet dus ook Berlijn er waarschijnlijk aan geloven.

Het stadsdeel Mitte plant om vanaf 2009 te beginnen met het verbieden van alcohol in 4 parken. Daartoe behoort het hele gebied rond de Fernsehturm en Neptunbrunnen, het Marx-Engel-Forum, tussen Spandauer Straße en de Spree, het Ottopark in Moabit en de Blochplatz bij station Gesundbrunnen. Maar ook Spandau wil een verbod invoeren in Koeltzepar.

Het hoofddoel van deze actie? Tegengaan van de enorme groepen hangjongeren die dagelijks samen komen op Alexanderplatz om lekker te zuipen. Het zoveel nuttigen van alchol in het openbaar zou aanstootgevend zijn voor jongeren. Waarschuwingsboetes voor het verbreken van de regel kunnen oplopen tot wel € 30! Maar wat is de hele vraag van het verhaal, lost het alcoholprobleem hiermee op, of wordt het slechts verplaatst.

Ik vind het maar een raar idee, in Berlijn was het allemaal zo vrij. Kon je lekker in het park of in de metro of op straat een goedkoop biertje drinken alvorens het uitgaan. Ben benieuwd hoe zit zich verder gaat ontwikkelen!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This